HACKERE: Sikkerhetsbristen i Internet Explorer kan utnyttes av hackere til å endre på innholdet på siden du ser på internett. Foto: NTB scanpix
HACKERE: Sikkerhetsbristen i Internet Explorer kan utnyttes av hackere til å endre på innholdet på siden du ser på internett. Foto: NTB scanpix

Hvis du bruker denne nettleseren bør du tenke deg om en gang til

Ekspertene går ut og advarer mot alvorlige sikkerhetsbrister i den siste oppdateringen til Internett Explorer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste versjonen av Internet Explorer skal ha en alvorlig sikkerhetsbrist. Det melder blant annet nettsiden Digitaltrends.com. 

Kan forandre innhold på siden din

Feilen er en såkalt cross site scritping (XSS), som gjør at en eventuell angriper kan lese eller utføre endringer på innhold eller informasjonskapsler som tilhører noen andres domene.

Praktisk sett gjør det at noen kan endre innhold på de nettsidene du ser på din PC når du bruker Internett Explorer. De kan dermed endre informasjonen på siden din, slik at du kan bli lurt til å gi fra deg bankkontonummer, passord eller annen sensitiv informasjon.

Når et angrep er startet kan alt på en brukers nettside forandres. 

Jobber på spreng

Microsoft jobber nå på spreng med å oppdatere den siste versjonen av nettleseren, melder nettstedet Ars Techica . Det skal kun være den siste versjonen av Explorer som har dette sikkerhetshullet. 

Ifølge David Leo, konsulent for selskapet Deudsen som jobber med nett-sikkerhet, er den beste måten å sikre seg mot denne typen angrep å bruke en annen nettleser fram til feilen er endret.