Larvik stanser alle gjeldsbetalinger

Larvik Håndballklubb er så hardt presset at at de ikke kan fortsette å nedbetale gjelden de skylder kreditorene. 

Larvik/Oslo (TV 2): Larvik Håndballklubb må skaffe fem millioner kroner før 20. februar, ellers er realiteten enkel - Norges mestvinnende håndballklubb går konkurs. 

– Det er en veldig alvorlig situasjon Larvik Håndballklubb er i, understreker konstituert daglig leder i klubben, Harald Gaupen. 

Gaupen har blitt hentet inn for å få klubbens økonomi på beina igjen etter at leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen er sykemeldt. 

Ikke penger til lønninger
TV 2 erfarer at situasjonen har blitt så alvorlig at klubben ikke har penger til å betale spillerne lønn neste måned, og i dag gikk det ut et skriv fra Larvik til kreditorene der det fremgår at de må sette all nedbetaling av gammel gjeld på vent.

I brevet skriver Gaupen følgende:

"Inntil resultatet av denne aksjonen foreligger ser vi oss nødt til å innstille alle utbetalinger på eksisterende gjeld til Larvik Håndballklubbs kreditorer fra i dag, og inntil situasjonen er avklart. Forhåpentlig med det resultat at Larvik Håndballklubbs økonomiske situasjon er løst. Beslutningen er nødvendig for å ikke forfordele kreditorene fremover. Varer og tjenester som blir bestilt fra i dag vil bli betalt. Vi ber om forståelse for at dette tiltaket er nødvendig for å drive klubben forsvarlig fremover på kort sikt."

Åpner for lønnskutt
Syv av spillerne er på utgående kontrakt, og Gaupen innrømmer at lønnskutt for de ansatte kan bli et nødvendig tiltak. Det stiller spillerne seg åpne for. 

– Hvis det er det som må til for at klubben skal komme seg over kneika er vi veldig med på det, sier Karoline Dyhre Breivang til TV 2. 

Hun er en av dem som har utgående kontrakt, og forteller at det ikke har vært noen samtaler rundt en eventuell forlengelse. 

– Det har ikke vært noen reforhandlinger nei, så man er jo i en situasjon hvor man må vurdere andre alternativer, innrømmer veteranen. 

Også Nora Mørk stiller seg villig til å forhandle om lønnskutt. 

– Ja, jeg er villig til å vurdere det, understreker hun. 

Tapte 6 millioner på Jippi Lekeland
Regnskapet fra 2014 ble lagt frem onsdag, og viser et underskudd på nærmere 9,8 millioner kroner, og en samlet gjeld på 12 millioner kroner.

Investeringen klubben gjorde i selskapet Jippi Lekeland i 2013 for å doble inntekter viste seg isteden å være et pengesluk, og hovedgrunnen til de store økonomiske problemene.

– I underkant av seks millioner kroner har forsvunnet i den investeringen i løpet av et par år. I form av både underskudd og investeringer, så Jippi Lekeland har helt klart bidratt i stor grad til at LHK står i denne situasjonen, understreker Gaupen. 

Antall ansatte økte dramatisk
I tillegg til Jippi Lekeland er den største utgiftsposten personalutgifter. Spillerlønninger en en ting, men antall ansatte økte fra 18 til 48 ansatte på tre måneder i 2013. 

Gaupen var da ikke involvert i klubben, men setter store spørsmålstegn rundt den økningen. 

– Personalkostnader er helt klart den største utgiftsposten, og jeg syns det høres rart ut at en organisasjon skal vokse så kraftig på så kort tid, understreker han. 

Nå skal antall ansatte være nede i ca 30 personer, men det ventes at rekkene tynnes ut både i spillerstall og administrasjon.