– Jeg håper det ikke er alvorlig

Kjetil Jansrud med store smerter etter kollisjon med port.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen / Beaver Creek (TV 2):

Kjetil Jansrud kjørte i en port på toppen av VM-løypen i Beaver Creek, og kom i mål med store smerter i venstre skulder.

Han kjørte likevel ned til en fjerdeplass.

Skulderen ikke ute av ledd
Det ble først fryktet at den norske favoritten hadde fått skulderen ut av ledd, men den norske manuellterapeuten Trond Reginiussen kan forsikre om at skaden ikke er så alvorlig.

– Det er ikke snakk om skulder ute av ledd. Han er bare forslått og har muligens strekt noen leddbånd i skulderen, sier han til TV 2.

Dermed skal det ikke være fare for Jansruds videre deltakelse i VM.

– Jeg skal nå på dopingkontroll av alle ting før jeg skal på legesjekk. Jeg håper det ikke er noe alvorlig, sier Jansrud til TV 2.

– Frykter du for resten av VM?

– Nei, det gjør jeg ikke foreløpig.

Og etter ytterligere undersøkelser, kan en alvorlig skade utelukkes.

– Kjetil Jansrud er nå undersøkt på sykehus i Vail. Ultralyd-scanning viser at Kjetil ikke har noen alvorlig skade, men han har vondt i skuldra. Derfor er det kun smerter som evt vil skape utfordringer for Kjetil med tanke på utforen lørdag, skriver kommunikasjonsjef i Norges Skiforbund Espen Graff til TV 2.

Optimistisk lege
Landslagslege Marc Straus er også optimist.

– Statusen er god. Han fikk et slag på venstre skulder. Han hadde vondt rett etter, men det så veldig greit ut på ultralyd, så vi er ikke så bekymret. Han har taklet det ganske bra. Det går veldig fint. Han har det bedre nå og virker ikke bekymret, sier han til TV 2.

Han tror Jansrud stiller på utfortreningen fredag.

– Jeg tenker han er med på gjennomkjøringen i morgen og rennet på lørdag. Det er planen inntil videre, sier Straus.

Landslagssjef Håvard Tjørhom er også klar på at planen er å få Jansrud på ski fredag.

– Det er viktig å få en gjennomkjøring til, for å få testet løsninger i løypa. Det er ikke noen krise om han ikke starter, men det hadde vært bra. Så får han se an om han kjører i morgen, hvordan det kjennes ut, for han kan ikke kjøre hvis han har veldig vondt, sier Tjørhom, som også påpeker at Jansrud ikke er den som gir seg så lett.

– Kjetil har hatt forskjellige typer skader, så han er vant med å ha smerter. Jeg tror det skal gå bra.

– Mistet følelsen
Til tross for feilen på toppen, som gjorde at han kjørte store deler av rennet med smerter, så var han bare 27 hundredeler bak verdensmesteren Hannes Reichelt.

– Jeg kjente at jeg mistet følelsen i venstrearmen resten av veien ned, så det var vanskelig å få en kjemperytme, forklarer han til NRK.

Kanadiske Dustin Cook overrasket alle ved å kjøre ned til sølvmedalje.

Tre hundredeler fra medalje
Bare tre hundredeler skilte ham fra en bronsemedalje.

– Jeg fikk et slag der oppe. Det kjente jeg gjennom hele løpet, så selvfølgelig hadde jeg det en påvirkning på hvordan det gikk, forteller han til TV 2.

Aksel Lund Svindal imponerte stort i sitt konkurransecomeback.

Han kjørte ned til en sterk sjetteplass.

– Jeg føler det som en liten seier. Det å komme ned mot mål og se det grønne lyset er bare helt fantastisk. Det var en fantatsisk følelse. Det er sjeldent jeg har vært så glad for et sjetteplass, sier han.