SERIEVINNEREN ER SIKRET: Hvis Stavanger Oilers vinner GET-ligaen er de garantert mesterliga-plass. Her jubler Oilers-trener Petter Thoresen etter 2-1-seieren over Tappara Tampere i høst.  Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
SERIEVINNEREN ER SIKRET: Hvis Stavanger Oilers vinner GET-ligaen er de garantert mesterliga-plass. Her jubler Oilers-trener Petter Thoresen etter 2-1-seieren over Tappara Tampere i høst.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Norge får to plasser i Champions Hockey League

TV 2 får bekreftet at både seriemesteren og NM-vinneren får plass i CHL til høsten. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/Stavanger (TV 2): Fra høsten vil antall lag i Champions Hockey League øke fra 44 til 48, og ifølge CHL-ledelsen er Norge sikret to plasser i Europas største hockeyturnering.

– Vi har sendt ut en henvendelse til forbundene i Norge, Danmark, Slovakia, Frankrike og Storbritannia om deltakelse for to lag i CHL 2015/2016. Da vil det være snakk om seriemesteren og vinneren av sluttspillet, bekrefter nestleder og kommunikasjonsdirektør i CHL, Szymon Szemberg, overfor TV 2. 

Dersom samme klubb både vinner serien og blir norgesmester, vil laget som blir nummer to i serien få den siste plassen.

Ønsker Stavanger Oilers med 
Forrige sesong sikret Stavanger Oilers plassen ved å vinne sluttspillet, og Vålerenga fikk utdelt et såkalt «wildcard».

Meldingen om to sikre plasser er oppløftende for Oilers som nå leder GET-ligaen med fem poeng og er sikret deltagelse hvis de blir seriemestere.

Administrerende direktør i CHL, Martin Baumann, legger ikke skjul på at de ønsker en plass for Stavanger-laget. 

– Et lag som Stavanger vil passe perfekt inn i vår turnering siden de presterte så bra i fjor, og klubben var veldig dedikert. Jeg håper personlig at Stavanger presterer bra denne sesongen, så vi kan ta dem med, sier han til TV 2. 

Oilers-trener Petter Thoresen er derimot ikke like entusiastisk for at en CHL-plass kan følge med et eventuelt seriemesterskap. 

– Det er jo inspirerende at det ligger en gulrot der, men for meg er det stort nok å vinne serien. Så det er det vi går for nå. Champions League får bare komme som det kommer, sier han.

– Kan det være en ekstra motivasjon for spillerne dine at det ligger en CHL-plass i potten ved et seriemesterskap?

– Jeg syns det skal være unødvendig at det skal være noe ekstra. Seriemestere er stort nok i seg selv det, også får vi ikke tenke så mye på alt annet, mener Oilers-sjefen. 

Storhamar ligger i øyeblikket på andreplass i GET-ligaen, og ligger an til den andre plassen dersom Oilers skulle ta full pott.

Daglig leder i Storhamar, Njål Berge, mener en eventuell CHL-plass hadde vært en drøm. 

– Det hadde vært et eventyr for oss. At vi har gått fra konkurssamtaler til å kanskje få sjansen til å spille i CHL er utrolig, men vi tør ikke drømme så store drømmer ennå. Helst vil vi jo få en plass ved å vinne serien eller bøtta, så det har vi fullt fokus på nå, understreker han.