Christian Eriksen, Harry Kane, Mesut Özil og David Ospina er blant spillerne som er plukket ut på drømmeelleverne til TV 2s Premier League-eksperter. Grafikk: Jan Ivar Rundhaug.
Christian Eriksen, Harry Kane, Mesut Özil og David Ospina er blant spillerne som er plukket ut på drømmeelleverne til TV 2s Premier League-eksperter. Grafikk: Jan Ivar Rundhaug.

Dette er ekspertenes «Arsenal Hotspur»

Se hvilke spillere som har fått plass i drømmelagene til Sandstø og Thorstvedt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham-Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 13.45!

Få klubber i Premier League har en sterkere rivalisering enn Arsenal og Tottenham. Intense oppgjør med en herlig ramme er alltid synonymt med Nord-London-derbyet. Årets utgave blir nok intet unntak.

– Det som gøy med disse kampene, er at de hater hverandre. Det gjør at kampene er mer åpne. Selv om man er fra utlandet og ikke kjenner rivaliseringen så godt, blir man påvirket av stemningen og rivaliseringen blant supporterne, sier TV 2s Premier League-ekspert Arne Sandstø.

I forkant av helgens derby har vi utfordret TV 2s Premier League-eksperter til å plukke i godteposen av strålende fotballspillere for å skape en drømmeellever - et «Arsenal Hotspur». Det er ingen enkel øvelse ...

Erik Thorstvedts lag (4-2-3-1):
Hugo Lloris - Kyle Walker, Jan Vertonghen, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs - Aaron Ramsey, Francis Coquelin - Alex Oxlade-Chamberlain, Christian Eriksen, Alexis Sánchez - Harry Kane

Arne Sandstøs lag (4-1-4-1):
David Ospina - Kyle Walker, Jan Vertonghen, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs - Aaron Ramsey - Alex Oxlade-Chamberlain, Santi Cazorla, Mesut Özil, Alexis Sánchez - Harry Kane

Uenige om keeper
– Keeperplassen er grei, selv om Ospina ennå ikke har sluppet inn mål i PL. Lloris er klasse, sier Thorstvedt.

Men den tidligere Spurs-keeperen møter ikke enighet hos Sandstø om keepervalget.

– Ospina er en bedre keeper enn både Wojciech Szczesny og Lloris. Han er en erfaren keeper. Han har spilt nesten 250 kamper på øverste nivå, senest i Nice. Han er kvikkere og mer eksplosiv enn de andre, sier Sandstø.

– Mertesacker er altfor treg
De bakre rekkene til både Arsenal og Tottenham har fått kritikk for å være for svake, men den siste tiden har spesielt Arsenal vist tegn til bedring. Likevel er Laurent Koscielnys stoppermakker Per Mertesacker vraket i både Thorstvedts og Sandstøs ellever.

– Mertesacker er altfor treg og for lite flink til å samle forsvaret. Arsenal har opptrådt altfor lite defensivt, selv om de har snudd på det i det siste. Etter at de tapte for Southampton, hadde de et oppgjør på kammerset. De har i større grad fått samlet laget, men før det har Mertesacker vært for mye alene. Der klarer han seg ikke like godt som de andre. På et høyt nivå må stopperen klare seg en mot en i et sekund eller to før man kommer tilbake i etablert forsvar, sier Sandstø.

Han omtaler Vertonghen som eneren i midtforsvaret. På backene har Sandstø satset på fart.

– Med Gibbs og Walker er det veldig mye fart. Det er noe som preget laget. Det er kanskje i overkant offensivt, men det er ekstremt mye ferdigheter og fart i laget. Det er veldig spennende, sier Sandstø.

Coquelin får plass
Sandstø og Thorstvedt har valgt to ulike formasjoner, men begge har funnet plass til Aaron Ramsey på midten. Valget av Francis Coquelin, 23-åringen som har storspilt de siste kampene, mener Thorstvedt selv er kontroversielt.

– Men han har vært så sensasjonelt bra de siste kampene. Jeg er stor fan av Moussa Dembélé, men det er vanskelig å argumentere mot Ramsey som den mer offensive, sier Thorstvedt.

Av offensiv kraft innehar Arsenal og Tottenham noen av de mest spennende og kreative spillerne i Premier Leauge. I Thorstvedts ellever må Mesut Özil vike for Christian Eriksen, men Sandstø klarer ikke å finne plass til den danske kunstneren. 

– Özil og Cazorla er spillerne som er blitt valgt til fordel for Eriksen. Individuelt sett har de større fart og register enn Eriksen. Cazorla har vært fantastisk bra for Arsenal den siste perioden. Özil har hatt halvannen kamp siden han kom tilbake fra skade. Han var strålende sist. Han er en klassespiller, sier Sandstø.

«HurriKane» på topp
Få spillere i Premier League kan vise til samme form som Harry Kane de siste månedene. Spissen har notert seg for 20 scoringer i alle turneringer denne sesongen - det er mer enn Sergio Agüero, Alexis Sánchez og Diego Costa.

– Kane er spilleren som er på gang. Han er flink til å true rom bak motstanderens forsvar, som igjen kan skape rom for Özil og Cazorla som er veldig flinke i rommet foran forsvaret, sier Sandstø.

– Ser bedre ut enn noen gang
Arsenal fikk et slag i trynet da beskjeden om at en strekkskadet Alexis Sánchez ikke rekker lørdagens hatoppgjør mot Spurs. Men selv om en av Premier Leagues mest fremtredende spiller denne sesongen ikke er tilgjengelig, bekymrer nok ikke supporterne seg altfor mye. Tre strake trepoengere, med 10-0 i målforskjell, er fasit etter tapet for Southampton 1. januar.

– Arsenal ser bedre ut enn noen gang. Det har veldig mye med oppvaskmøte etter tapet for Southampton å gjøre. Det er ikke bare forsvarsfireren som må tenke forsvar, men alle må tenke forsvar. Det gjør at Arsenal fremstår mer som et lag, sier Sandstø.

Sandstø holder Arsenal som en favoritt til møtet på White Hart Lane mot et Tottenham-lag han mener har få strenger å spille på.

– Tottenham har vært ekstremt avhengig av Eriksen og Kane en periode. De er avhengige av at de leverer. Det er ikke mange som har stått så mye frem, sier Sandstø.