LØSKRUTT: Forventningene var at Christian Benteke skulle scoret godt med mål for Aston Villa. Belgieren står kun med to mål for et Villa-lag som er i alvorlige scoringsproblemer.
LØSKRUTT: Forventningene var at Christian Benteke skulle scoret godt med mål for Aston Villa. Belgieren står kun med to mål for et Villa-lag som er i alvorlige scoringsproblemer.

Villa-krisen: Over ti timer uten scoring

14 spillere i de store ligaene har scoret mer en Aston Villa denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Aston Villa-Chelsea på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 16.00!

Ordet krise er i høyeste grad riktig å bruke om situasjonen i Aston Villa. Birmingham-laget har gått vanvittige ti timer og tolv minutter uten scoring i Premier League.

Sist laget kunne juble for en Premier League-ball i nettet var scoringen til Christian Benteke i 1-1-kampen mot Manchester United 20. desember i fjor.

– Det er fotballkrise. Det er overraskende og skremmende tall. Det skal egentlig ikke være mulig, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Kan tangere Derby
Sviktene resultater og mangel på scoringer han gjort sitt til at Villa har falt som en stein på tabellen. Laget har rotet seg inn i nedrykksstriden etter kun tre poeng på de siste åtte kampene. Statistikken viser også at Villa styrer mot et historisk lavt antall scorede mål.

I 2008 rykket Derby ned fra Premier League etter en historisk svak poengfangst. Kun elleve poeng klarte Derby å kapre - samtidig ble det bare 20 scoringer. Aston Villa har kun scoret elleve ganger inneværende Premier League-sesong og styrer mot tangering av Derbys «rekord».

– Dersom du er vesentlig dårligere enn alle lagene du møter i ligaen, så er det noe. Men Villa er ikke det. De har ikke mannskap til å være på øvre halvdel, men de er gode nok til å unngå å kjempe i bunnen, sier Myhre.

Uten bedring i tiden fremover, vil Villa lide samme skjebne som Derby. Laget ligger på 16. plass i Premier League og mangel på scoringer tærer på spillerne, mener Myhre.

– Dette at de ikke får scoringer og resultater, betyr at de blir preget mentalt. Spillerne blir minnet på det gjennom media, naboen, publikum osv. hver eneste dag, sier Myhre.

14 spillere har scoret mer enn Villa
Påminning av den svake scoringsformen blir nok ikke mindre i ukene fremover dersom trenden fortsetter. Daily Mail har laget en liste over spillerne i de europeiske toppligaene som har scoret flere mål enn Villa denne sesongen. Den teller hele 14 spillere.

I Premier League har Diego Costa (17), Sergio Agüero (14), Charlie Austin (13) og Alexis Sánchez (12) scoret flere ganger enn Villa.

I La Liga står Cristiano Ronaldo (28), Lionel Messi (22), Neymar (15) og Carlos Bacca (12) bokført med mer enn elleve scoringer. I Serie A har Carlos Tévez (13), Jérémy Ménez (12) og Gonzalo Higuaín (12) scoret mer enn Villa. Det samme har Alex Meier (13) i Bundesliga, og Alexandre Lacazette (21) og André-Pierre Gignac (14) i Ligue 1.

– Måten å komme seg ut av det er hardt arbeid. Så må de selvsagt ha flyt for å snu trenden. Gjennom det får man selvtillit, sier Myhre.

Det er uten tvil på høyt tid at Villa kommer seg ut av den vonde trenden, men det blir langt fra enkelt å gjøre det i den kommende Premier League-runden. Serieleder Chelsea kommer på besøk i Birmingham. Kun Southampton har sluppet inn færre mål enn José Mourinhos bunnsolide mannskap.

– Når du møter topplaget i ligaen, sier det seg selv at du vil få en tøff dag på jobben. Det eneste er at da kan Villa få spille den fotballen de er best på. De kan kontre og stenge igjen bakover, sier Myhre.

Hvem vet? Kanskje snur det for Villa når det er ventet som minst...