Oppussingsobjekt gikk 700.000 over takst:

Nå er selv meglerne bekymret for de høye boligprisene

Rekordlave renter og få boliger skyter boligprisene så høyt at til og med meglerne synes kjøperne går for langt i budrundene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært hett på boligmarkedet i januar. På landsbasis steg boligprisene med 2,9 prosent. Økningen er drevet av rekordlave renter og få boliger til salgs, særlig i Oslo, Bergen og Tromsø.

Stive priser på Oslo vest 

En leilighet sentralt på Oslos vestkant ble nylig lagt ut for salg for drøyt fire millioner kroner. Det betyr ikke at den var i topp stand.

– Leiligheten ble kjøpt en gang på åttitallet, det er ikke gjort noe særlig mye med den siden da, forteller eiendomsmegler Aleksander Buvarp i Aktiv.

Leiligheten er tydelig preget av årene som har gått siden åttitallet. Tapeten flasser, og på kjøkkenet har fliser falt ned fra veggen.

– Hva kan du si om badet i leiligheten?

– Badet er utdatert, sier Buvarp.

Men hverken sprukket maling eller knuste fliser ødela for selgeren, det var stor interesse for leiligheten på Oslo vest.

– Det var til tider hektisk her, det var cirka 60 personer innom visning på to dager, forteller megleren.

Selv meglerne er bekymret

Leiligheten på Oslo vest er ikke den eneste det er interesse for. Bransjeforeningen Eiendom Norge forteller om et ekstremt marked.

– Det er rekordomsetning, sterk prisøkning og salgstiden er ganske rask, sier Christian V. Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

Han sier prisstigningen nå skjer så raskt at meglerbransjen er bekymret.
– Det er hett der ute og det er mange som strekker seg langt i budrundene. Prisene har en utvikling som det er grunn til å stille spørsmål ved, sier Dreyer.

Flere hundre tusen over

Det var flere som forsøkte å kuppe oppussingsobjektet på vestkanten før budrunden var i gang.

– Selger fikk en del telefoner i forkant, det siste jeg hørte var 350.000 over takst, han takket nei til det, forteller Buvarp i leiligheten.

Det angret nok ikke selgeren på i ettertid, leiligheten gikk til slutt 700.000 kroner over takst.