I SORG: Moren til den jordanske piloten Moaz al-Kassasbeh (26), viser et bilde av sønnen som ble brutalt drept av IS. (AP Photo/Raad Adayleh, File)
I SORG: Moren til den jordanske piloten Moaz al-Kassasbeh (26), viser et bilde av sønnen som ble brutalt drept av IS. (AP Photo/Raad Adayleh, File)

IS-sympatisører samlet barn for å se den jordanske piloten bli brent levende

Kong Abdullah av Jordan lover flere hevnaksjoner etter det bestialske drapet på piloten Moaz al-Kassasbeh (26). 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det kjent at terrorgruppen Den islamske stat (IS) har drept den jordanske piloten Moaz al-Kassasbeh (26). 

Kongen av Jordan siterer Eastwood

I en brutal video som ble lagt ut på nettet viser IS hvordan de brenner 26-åringen til døde mens han er sperret inne i et bur. 

Som respons på det brutale drapet har myndighetene i Jordan drept den dødsdømte irakiske kvinnen, Sajida al-Rishawi og den dødsdømte terroristen Ziyad Karboli. 

Kong Abdullah av Jordan fortalte onsdag medlemmer av Kongressen at har er klar for å igangsette ytterligere tiltak for å hevne drapet på al-Kassasbeh. Og kong Abdullah siterte skuespiller Clint Eastwood for å understreke sitt poeng. 

– Enhver mann jeg ser der ute – jeg skal drepe ham. Den som våger å angripe meg – jeg kommer ikke bare til å drepe ham, jeg kommer til å drepe hans kone og alle hans venner, og brenne ned huset hans, sa Abdullah. 

President i USA, Barack Obama møtte kong Abdullah i et hastemøte torsdag, og de er begge enige om at kampen mot IS må intensiveres. 

Jublet over drapsvideo 

Det var i byen Raqqa i Syria at den jordanske piloten ble fanget og trolig drept. Den bestialske videoen hvor han blir brent levende skal ifølge Daily Mail ha blitt sendt på storskjerm i byen det siste døgnet. 

Blant publikum skal det også ha vært barn, og IS-sympatisørene jublet og klappet da al-Kassasbeh døde.

– Jeg ville brent ham levende med mine egne hender, forteller en liten gutt som blir intervjuet i en film publisert av IS. 

Gutten hyller samtidig IS og deres metoder mens han smiler bredt. 

Statsledere over hele verden har fordømt handlingen. Nå tar også terrorgruppa al-Qaida avstand fra drapet og kaller det avvikende. 

Svekker IS

Lederen for et av de viktigste universitetene for sunnimuslimene, Al-Azhar i Kairo, mener de som står bak drapet på den jordanske piloten bør bli korsfestet, lemlestet og drept. 

Grand Sheikh Tayib sier i en pressemelding at de uttrykker dypt sinne over en slik terrorhandling. 

Nå mener flere at det brutale drapet og brenningen av piloten vil svekke IS i det lange løp. Terrordømte Abu Sayaf har sittet i jordansk fengsel i ti år, blant annet for å planlegge angrep på amerikanske soldater. Han tror selv IS sine tilhengere bli støtt av brutaliteten. 

– Dette svekker populariteten til IS, fordi vi ser på islam som en religion av barmhjertighet og toleranse. Selv i kampens hete blir krigsfanger gitt god behandling, mener Sayaf. Det skriver Daily Mail