Se video: Martin Ødegaard viste seg frem i debuten

Martin Ødegaard viste godt spill i lukket treningskamp for Real Madrids B-lag Castilla. Se høydepunktene her.

Martin Ødegaard spilte 60 minutter for Castilla i en lukket treningskamp mot Beijing Guoan onsdag.

Nordmannen skal ha imponert. Han var tredje sist på Castillas første scoring og hadde også en fin gjennombruddspasning som ikke resulterte i scoring. Oppgjøret endte 3-3. 

Øverst i artikkelen ser du høydepunktene fra kampen.

Vi meldte først at 16-åringen hadde to målgivende pasninger, men det stemte ikke.

Ifølge Goal.com spilte Ødegaard med nummer ti på ryggen, og manager Zinedine Zidane for Castilla skal ha blitt mektig imponert over det unggutten viste i treningskampen.

Den spanske Real Madrid-eksperten José Luis Sanchez skriver onsdag ettermiddag på Twitter at Ødegaard er registrert i Real Madrids Mesterliga-tropp. Nordmannen skal bære drakt nummer 21 i Europas gjeveste klubbturnering.

– Viktig å komme fra kampen med en god opplevelse
C More-ekspert Petter Veland mener det var viktig for Ødegaard å vise sine kvaliteter i onsdagens treningskamp.

– Det var en treningskamp bak lukkede dører som var planlagt i lang tid fordi den kinesiske klubben ledes av en spansk trener. For Ødegaard var det riktig og viktig å komme fra kampen med en god opplevelse, poengterer Veland.

– Overrasket over at Ødegaard gjorde det såpass bra i treningskampen?

– Nei, egentlig ikke. Det var vel heller forventet at Ødegaard skulle ta dette nivået, for han har jo bevist at han har vært flink til å ta nye nivåer tidligere. Men en sånn type lukket treningskamp kan fort bli en fallgruve. Derfor er det hyggelig å konstatere at Ødegaard ifølge rapportene kom så godt fra denne treningskampen.

Foto: Getty Images/Angel Martinez
Foto: Getty Images/Angel Martinez

Førstkommende søndag møter Castilla, som spiller på tredje nivå i Spania, Athletic Bilbaos reservelag til toppkamp i divisjonen.

Foreløpig er det usikkert om trener Zinedine Zidane vil slippe til Ødegaard i det oppgjøret.

– Spiller for Castilla søndag
Men etter nordmannens herjinger i onsdagens treningskamp er det muligheter for at midtbanetalentet kan få sin debut for Real Madrids nest beste menn til helgen.

– Dette var en treningskamp mot et kinesisk lag, og sånn sett ikke ikke den største målestokken. Men med tanke på den innsatsen han ifølge rapportene har vist, så er det muligheter for at Martin kan få sjansen i søndagens kamp, sier Veland.

Den Madrid-baserte avisen Marca slår onsdag fast at Ødegaard får sin Castilla-debut søndag etter å ha imponert i 60 minutter i treningskampen på Alfredo Di Stéfano Stadion.

Avisen skriver videre at Real Madrid-trener Carlo Ancelottis assistentmanager Fernando Hierro var tilstede under treningskampen for å følge Ødegaard i aksjon. Hierro regnes som en av Real Madrids store legender, og spilte selv over 500 kamper for den spanske hovedstadsklubben fra 1989 til 2003.