PÅ TILTALEBENKEN: Torsdag må artisten og hans 23 år gamle medtilalte stille i rettssalen her i Bergen tinghus. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
PÅ TILTALEBENKEN: Torsdag må artisten og hans 23 år gamle medtilalte stille i rettssalen her i Bergen tinghus. Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Norsk rockestjerne i retten for grov vold, ran og narko – nekter straffskyld

32-åringen er tiltalt for å slå ned og rane en mann, men nekter straffskyld. Torsdag stiller han og en 23-åring i rettssalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Artisten i 30-årene og den 23 år gamle medtiltalte er tiltalt for vold mot en mann i Bergen i september 2013.

Ifølge tiltalen skal de to ha dyttet en mann overende, før de slo og sparket mot mannens hode og kropp. Deretter skal de ha tatt mannens lommebok og telefon. 

Forsvarer: – Ikke hold i tiltalen

De to er også tiltalt for besittelse og bruk av narkotika. 

Den 32 år gamle artistens advokat, Linda Ellefsen Eide, sier han ikke erkjenner straffskyld. 

– Han erkjenner ikke straffskyld, og kommer ikke til å gjøre det i rettssaken. Det er juridiske sider ved denne saken som gjør at jeg støtter innstillingen, sier Eide til TV 2.

Hun vil nedlegge påstand om full frifinnelse. 

– Deler av tiltalen mangler bevis, og deler av tiltalen er det ikke hold i, sier hun.

TV 2 lyktes ikke onsdag ettermiddag å komme i kontakt med noen i Hordaland politidistrikt som kunne uttale seg om tiltalen

– Blind vold

Volden skal ifølge tiltalen ha skjedd inne på en Deli de Luca-butikk i Bergen.

TV 2 har tidligere vært i kontakt med den fornærmede i saken, som ikke husker så mye av volden.

– Jeg husker at jeg var inne i kiosken og at jeg plutselig lå i bakken. Det var blind vold, og jeg gjorde ingenting for å fremprovosere hendelsen, sa mannen til TV 2.

– Deretter ble jeg kjørt i ambulanse, og våknet mørbanket på legevakten. Jeg ble sykmeldt en periode, og det gjorde veldig vondt. Jeg var gul og blå i ukevis, så angrepet fikk langvarige konsekvenser for meg, sa han.