RØPER HEMMELIGHETEN: Godset-trener David Nielsen mener Martin Ødegaard aldri hadde blitt solgt dersom unggutten ikke fikk anledning til å blomstre i Strømsgodset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
RØPER HEMMELIGHETEN: Godset-trener David Nielsen mener Martin Ødegaard aldri hadde blitt solgt dersom unggutten ikke fikk anledning til å blomstre i Strømsgodset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Godset-Nielsen røper hvordan han fikk Ødegaard til å blomstre

David Nielsen vraket Ronny Deilas modell og bygget laget rundt Martin Ødegaard for å få utnyttet ungguttens potensial. Nå forteller Strømsgodset-treneren om hvilke konsekvenser valget fikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med Drammens Tidende snakker dansken om valget han gjorde da han ble ansatt som Godset-trener i fjor sommer. Nielsen hadde skjønt at han hadde en framtidig stjerne i den da 15 år gamle midtbanespilleren.

– Skulle vi ha maksimalt ut av Martin, så kunne vi ikke fortsette å spille 4-3-3. Vi så allerede tidlig at det kom til å bli helt enormt. Potensialet i den Martin-saken var på superstjernenivå. Vi visste at vi hadde en helt spesiell spiller, sier han til DT.

Både formasjon og spillestil ble tilpasset Ødegaard.

Godset skulle spille 4-2-3-1, og beskjeden til spillerne var klar: Martin (15) skulle ha ballen så ofte som mulig.

– Ville ikke blitt solgt uten dyrkingen
Det ble ikke bare godt mottatt i spillergruppen som hadde vunnet Tippeligaen under Ronny Deila året før.

– Vi måtte gå på kompromiss med at vi tapte noen fotballkamper i starten, samtidig som omgivelsene var i gullmodus, innrømmer Nielsen.

– Vi landet på beina. Det er fordi Martin tålte å få det ansvaret. Alt tilsa at han skulle klare det. Vi fikk 100 prosent ut av Martin, legger han til.

På spørsmål om 16-åringen hadde blitt solgt i januar hvis han ikke hadde blitt dyrket i fjor, svarer Nielsen krystallklart:

– Nei, det hadde han ikke. Hvis vi hadde holdt Martin igjen, så hadde det ikke blitt den suksessen for ham eller klubben, fastslår han.

Spiller lukket treningskamp onsdag
Ifølge VG skal Martin Ødegaard spille i en lukket treningskamp mot Beijing Guoan onsdag. Det vil bli hans første kamp for Real Madrid Castilla, som er reservelaget til Real Madrid og til daglig spiller på tredje nivå i Spania. 

Den tidligere David Nielsen-eleven skal spille med trøye nummer 27 i treningskampen.

Førstkommende søndag møter Castilla Athletic Bilbaos reservelag til toppkamp i divisjonen.

Foreløpig er det usikkert om trener Zinedine Zidane vil slippe til Ødegaard i det oppgjøret, men imponerer nordmannen i onsdagens treningskamp er det muligheter for at midtbanetalentet kan få sin debut for Real Madrids nest beste menn.

(©NTB/TV 2 Sporten)