FINGRENE PÅ FATET: Skal vi tro forskere ved Oxford University og Northunbria University, har menneskers fingerlengde noe å si for hvor trofaste vi er. Foto: Colourbox
FINGRENE PÅ FATET: Skal vi tro forskere ved Oxford University og Northunbria University, har menneskers fingerlengde noe å si for hvor trofaste vi er. Foto: Colourbox

Fingerlengden kan avsløre hvor utro kjæresten din er

Ifølge disse forskerne, er det størrelsen som teller når det kommer til trofasthet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skal vi tro psykiatriprofessorer ved Oxford University og Northumbria University, kan lengden på fingrene våre ha noe å si på hvor trofaste vi er.

Det skriver Bloomberg.

600 briter og amerikanere har deltatt i en undersøkelse hvor forskerne ville finne ut om fingerlengde faktisk har noe å si for trofasthet. 

I forskningsrapporten, som er publisert i fagbladet Biology Letters, kommer det frem at de med like lang ringfinger som pekefinger er mer trofaste enn de med ulik lengde på nevnte fingre. 

Sammenhengen mellom fingerlengde og sexdrift stammer fra påvirkningen av kjønnshormoner fosteret er eksponert for tidlig i svangerskapet. 

Balansen mellom østrogen og testosteron bestemmer fingerlengden allerede før fødselen. Jo mer testosteron fosteret har blitt eksponert for – jo lengre er ringfingeren blitt i forhold til pekefingeren. 

I forskningsrapporten står det at eksponeringen ikke kan avgjøre den nøyaktige adferden til individer, men at lengden på ringfingeren kan gi et hint om hvem som er mer tilbøyelige til å være utro. 

Videre skriver de at mennesker har en tendens til å falle rett inn i to grupper – de som verdsetter seksuell troskap, og de som er tilbøyelige til å være utro.

Små forskjeller, men...

Psykiater Rafael Wlodarski of Oxford University sier at resultatene i studien var påfallende.

– Vi har registrert klynger av menn og klynger av kvinner som er mer tilbøyelige til å være trofaste, og vi har sett klynger av menn og kvinner som er tilbøyelige til å «streife».

– Det er viktig å merke seg at disse forskjellene er svært små, og bare er synlige når vi ser på store mengder mennesker. Vi kan ikke forutse hvem som kommer til å være mer eller mindre utro.

Professor Robin Dunbar ved samme universitet sier at det er mange faktorer som spiller inn på menneskets adferd. 

– Menneskets adferd blir påvirket av mange faktorer, som miljø og erfaring, og det som skjer i livmoren kan ha en svært liten effekt på noe så komplekst som seksuelle relasjoner.

Best i matte

Tidligere har forskere ved Universitetet i Bath i England kommet frem til at det er en klar link mellom lengden på pekefingeren og ringfingeren hos barn, og resultatene i den såkalte SAT-testen (Standardized Assessment Test). Testen måler kunnskaper i matte, skriving og lesing.

Forskerne fotokopierte håndflaten til barna og målte lengden av ring- og pekefingeren med en nøyaktighet på 0,01 millimeter. Deretter ble lengden på de to fingrene delt for å kalkulere barnas «digit ratio». Barnas digit radio ble sammenlignet med resultatene på SAT-testen.

Forskerne fant ut at de med lengst ringfinger ofte hadde langt bedre resultater i matte enn i lesing.