KHL NESTE: Kun detaljer skal gjenstå før Mathis Olimb fortsetter karrieren i den finske KHL-klubben Jokerit neste sesong. Her er nordmannen i aksjon i VM i 2014. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
KHL NESTE: Kun detaljer skal gjenstå før Mathis Olimb fortsetter karrieren i den finske KHL-klubben Jokerit neste sesong. Her er nordmannen i aksjon i VM i 2014. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Olimb skal være enig med KHL-klubb

Kilder til TV 2: Mathis Olimb er tilbudt en toårsavtale med den finske KHL-klubben Jokerit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Etter det TV 2 erfarer gjentår kun detaljer før 28-åringen blir Jokerit-spiller fra neste sesong.

Olimb, som ble kåret til mesterligaens beste spiller etter finaletapet for Luleå i Champions Hockey League tirsdag kveld, har en utgående kontrakt i svenske Frölunda.

Nordmannen er inne i sin femte sesong i Göteborg-klubben, men som TV 2 omtalte i desember, føler han at tiden er moden for å prøve noe nytt.

Vil ikke bekrefte overgangen
Jokerit, som ligger på tredjeplass i den vestlige KHL-ligaen, har lenge vist interesse for Frölundas beste poengplukker. Nå skal kun en signatur gjenstå før nordmannen flytter til Helsinki for en toårs-periode fra sesongen 2015/2016, og debuterer i Kontinental Hockey League (KHL). 

Mange europeiske hockeyklubber sikrer seg spillere for neste sesong allerede i februar, men overgangene offentliggjøres ikke før etter sesongen. Olimb ønsker ikke å bekrefte valget sitt ennå.

– Jeg har ikke skrevet under, men jeg har delvis bestemt meg for neste sesong. Jeg vil ikke blande kortene før etter sesongen, så jeg kan ikke bekrefte noe nå uansett, forteller Olimb til TV 2.

Jokerits pressetalsmann Iiro Keurulainen går likevel langt i å innrømme at Olimb vil bli en del av det finske laget.

– Det er neste sesong. Vi kan ikke bekrefte noe nå, men når sesongen er over vil vi gå ut med laget for neste sesong, forteller Keurulainen. 

TV 2 har ikke lyktes å komme i kontakt med sportssjef i Frölunda Christian Lechtaler.

– Riktig valg
TV 2s ishockeyekspert er ikke i tvil om at KHL vil være det riktige steget for Olimb. 

– Det tror jeg er et riktig valg. Nå har han bevist at han håndterer SHL og CHL veldig bra, så det neste naturlige steget er KHL. Det bekymrer meg lite. Den er ikke så fysisk som NHL, og med de ferdighetene han har er han tiltenkt en rolle i førsterekka. Da er det gode arbeidsbetingelser for Olimb, som jeg er sikker på at kommer til å levere, mener Ole Eskild Dahlstrøm. 

Selv om ikke signaturen er på papiret kan man bli enige om en intensjonsavtale som sier at KHL vil være det eneste alternativet for Olimb. 

Det er ikke kjent om dette er tilfellet, men Dahstrøm mener det er mer enn en signatur som teller. 

– Hvis de har hatt en handshake etter et møte, så teller det i hockeyverdenen. Det tror jeg er helt uproblematisk for Frölunda, for han har gått gradene. Det har nok ligget i kortene veldig lenge, og med den utmerkelsen han fikk som CHL beste spiller så blir det bare enda tydligere. Gullhjelmen er et tegn på at «takk for tiden du har hatt hos oss», nå er det KHL, mener Dahlstrøm. 

Norsk landslagsturnering i Danmark
Olimb og Mats Rosseli Olsen slutter seg i dag til resten av de norske landslagsspillerne i Danmark, der Norge skal spille firenasjoners-turnering mot Danmark, Hviterussland og Frankrike denne uken. 

Signeres avtalen vil Olimb bli Norges fjerde KHL-spiller, sammen med Patrick Thoresen (SKA St. Petersburg), Lars Haugen (Dinamo Minsk) og Jonas Holøs (Lokmotiv Yaroslav).