TIL QATAR? Josep Guardiola har mange venner i Qatar. Etter Bayern München-perioden kan han vende snuten østover. AFP PHOTO
TIL QATAR? Josep Guardiola har mange venner i Qatar. Etter Bayern München-perioden kan han vende snuten østover. AFP PHOTO

– Guardiola kan ta over Qatars landslag

Bayern München-treneren vurderer å bli landslagstrener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Qatars håndballandslag har hatt stor suksess med en spanjol ved roret. Valero Rivera ledet laget til VM-finale, der Frankrike ble for sterke.

En rekke andre leiesoldater var med på oppturen, noe som har gitt sjeikene mersmak. Nå er Josep Guardiola ønsket som landslagssjef i forbindelse med VM i Qatar i 2022. Guardiola skal ha fått tilbud om en svært lukrativ kontrakt.

Den tyske avisen Bild har viet hele forsiden sin til Guardiolas Qatar-kobling. Guardiola, som kjenner Rivera godt, uttalte seg i svært positive ordelag om Qatar da han dro dit på treningsleir med Bayern München i januar.

– Min familie og jeg har bodd her, og vi ble behandlet veldig bra. Årene i Qatar var fantastiske. Det var også menneskene jeg traff, landet og kulturen, sa Guardiola under treningsleiren.

Som spiller tilbragte Guardiola to år i Al Ahli SC, en klubb som hører til i Doha. Han var trener for Barcelona da klubben sikret seg en sponsoravtale med Qatar Foundation verdt 170 millioner euro. Nå spekuleres det i en retur i forbindelse med VM. Så gjenstår det å se om Guardiola vil bygge et lag bestående av europeiske leiesoldater til mesterskapet i 2022.