Statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, klima- og miljøminister Tine Sundtoft la onsdag  fram regjeringens forslag til norsk klimaforpliktelse for 2030. Knut Arild Hareide t.v. og Trine Skei Grande var også til stede på pressekonferansen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, klima- og miljøminister Tine Sundtoft la onsdag fram regjeringens forslag til norsk klimaforpliktelse for 2030. Knut Arild Hareide t.v. og Trine Skei Grande var også til stede på pressekonferansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nå er de enige om nye klimamål

Regjeringen går inn for å kutte norske utslipp med 40 prosent i sitt forslag til klimamål fram mot 2030.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Norge skal tilslutte seg EUs klimarammeverk, og dette kuttet tilsvarer EUs klimamål, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H).

Det nye målet er også i tråd med anbefalingene fra FNs klimapanel.

Norge skal, i likhet med alle andre land, melde inn sine foreløpige klimamål i løpet av første kvartal, som et steg på veien mot det kommende klimatoppmøtet i Paris. Målet der er en avtale som skal sikre at den globale oppvarmingen ikke overskrider to grader Celsius.

– EU er vår viktigste samarbeidspartner, og de har satt seg tydelige mål- Norge og EU har felles interesser, og vi vil bli en del av en felleseuropeisk omstilling til et lavutslippssamfunn, sier klimaministeren. (©NTB)