HENRETTET: i Sajida al-Rishawi er en av de to som ble henrettet. FOTO: AP Photo/Jordanian TV
HENRETTET: i Sajida al-Rishawi er en av de to som ble henrettet. FOTO: AP Photo/Jordanian TV

Jordan henrettet to terrorister som hevn

Den dødsdømte kvinnen som IS krevde løslatt i bytte mot en jordansk jagerflyger, er en av de to som ble henrettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jordan henrettet natt til onsdag den dødsdømte irakiske kvinnen Sajida al-Rishawi, som Den islamske staten (IS) krevde løslatt i bytte mot en jordansk jagerflyger, opplyser sikkerhetskilder.

Henrettelsen skjedde etter at IS tirsdag publiserte en video som angivelig viser at piloten Muath al-Kasaesbeh (26) er sperret inne i et bur før han blir tent på. Den er publisert av flere kjente IS-sympatisør.

Drepte også annen terrorist

Jordan henrettet også en annen iraker, Ziyad Karboli, som var dømt til døden for å ha drept en jordaner i 2008. Karboli tilhørte ifølge dommen terrornettverket al-Qaida.

Rishawi var dømt til døden for sin rolle under et selvmordsangrep som kostet 60 mennesker livet i Jordans hovedstad Amman i 2005.

Begge de to ble ifølge sikkerhetskilder henrettet ved hengning.

Truet med drap

Øverste leder i den jordanske hæren skal ha informert familien til piloten om at han har blitt drept, ifølge Reuters. Jordansk TV melder også at piloten ble drept allerede 3. januar, men at IS først nå har gått ut med drapet.

Den islamske staten (IS) har lenge truet med å drepe den jordansk jagerflygeren Muath al-Kasaesbeh (26) dersom ikke Jordan løslater Sajida al-Rishawi. Den siste måneden har det pågått forhandlinger, men IS har aldri ville gitt Jordan bevis på at piloten fortsatt var i live. Derfor har Jordan nektet å gjennomføre avtalen.

(NTB/TV 2)