Olimb ble kåret til Champions Hockey Leagues beste

Mathis Olimb er CHLs beste spiller. Men finalen ble en nedtur for nordmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mathis Olimb så lenge ut til å bli den store helten for Frölunda.

13 minutter ut i finalen i Champions Hockey League var nordmannen på rett sted og feiet inn en retur bak Luleå-målvakt Joel Lassinantti.

Og scoringen så lenge ut til å bli avgjørende.

For Luleå kjempet hardt i halvannen periode før Kristian Nakyva fikk pucken i Frölunda-målet.

Det førte til en dramatisk avslutning på kampen. Og et fantastisk comeback for hjemmelaget.

For det som hadde sett ut som en kamp Frölunda hadde under full kontroll, ble plutselig et eneste stort kaos i Göteborg-lagets bakre rekker.

Like etter reduseringen fikk Oscar Fantenberg 5+20 minutters utvisning for en takling på Luleås Karl Fabricius. En avgjørelse som var tøff. For det var sin egen kølle Fabricius fikk i ansiktet. Og taklingen kom forfra.

Men med fem minutter i overtall for Luleå, så måtte utligningen komme. Og det var Peter Cehlarik som fant rom mellom Linus Fernström og stolpen.

Og det var ikke Fernströms kveld. For Johan Forsberg sørget for at comebacket var komplett for hjemmelaget da han pirket pucken mellom beina på Frölunda-målvakten mens de fortsatt var i overtall etter Fantenbergs utvisning.

Gjestene tok ut Fernström i et desperat forsøk på å få en utligning. Men da går det som det ofte gjør. Da går det som det ofte gjør, Dean Kukan satte pucken i det tomme buret.

Men en solid trøst for Olimb var det at han ble kåret til MVP i Champions Hockey League.

Han var en av tre nominerte til prisen, og etter åtte mål og 18 målgivende pasninger, ble han CHLs beste poengplukker. Og ble altså kåret til turneringens beste spiller.

For Luleå kan CHL-seieren var starten på noe stort.

Mandag ble det kjent at Minecraft-gründer Jakob Porsér går inn som sponsor for for klubben, som drømmer om å bli Sveriges nye hockeystormakt.

– Jeg er absolutt ingen Roman Abramovitsj. Det er alltid en risiko med for store forventninger. Det er bare å se på hvilken som helst silly season, hvor jeg har sittet på internetforum og diskutert signeringer. Plutselig blir en ukjent spiller fra SM-liiga til Sidney Crosby. Det er et sånn det er. Jeg kommer til å smelle til litt, men det er også andre ting jeg vil bruke pengene mine på, sier datamilliardæren til Aftonbladet.