SELFIE: Mandag ble bildet lagt ut på Twitter, hvor palestineren tar selfie mens han blir forfulgt av israelske soldater.
SELFIE: Mandag ble bildet lagt ut på Twitter, hvor palestineren tar selfie mens han blir forfulgt av israelske soldater.

Selfien som lurte hele verden

Selfien av palestineren som forfølges av væpnede israelske soldater tok helt av mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag postet den palestinske hip-hop gruppa DAM et bilde på Twitter som vakte oppsikt.

«En selfie mens det israelske militæret løper etter meg», lød teksten til bildet.

Der kan en se en tilsynelatende skrekkslagen mann ta et mobilbilde mens han løper med to israelske soldater hakk i hælene, den ene bevæpnet med en løftet pistol.

Bildet tok helt av og Twitter-meldingen er delt over 18.000 ganger bare på Twitter det siste døgnet.

«Alle» trodde bildet var ekte og hyllet kunstnerne for å både være dristig og kontroversiell.

Den palestinske trioen har base i Lod i Israel og ble startet i 1999 av brødrene Tamer og Suhell Nafar sammen med deres venn Mahmoud Jreri.

Hip-hoperne rapper hovedsaklig om fattigdom, rasisme, dop, kvinners rettigheter, den israelske okkupasjonen samt om konflikten mellom israelerne og palestinerne. 

DAM står for «Da Arabian MCs» og de var blant de første til å rappe på arabisk.

Nå har flere på Twitter etterhvert finstudert bildet og påpekt at selfien faktisk ser ut til å rett og slett være bandmedlemmene, hvorav to i «dårlige kostymer».

Ifølge avisa The Independent er det en ganske slående likhet mellom de to «israelske soldatene» og Suhell og Mahmoud, og en talsmann for bandet skal ha bekreftet at bildet er iscenesatt.

En bekjent av hip-hop gruppa forteller til Buzzfeed News at trioen ikke ønsker å bli sitert på at bildet er iscenesatt fordi «de nyter å se reaksjonene bildet skaper på nettet», skriver den britiske avisen.

DAM har utgitt over 100 singler og to album.