FERDIG I QPR: Harry Redknapp har trukket seg som manager for Premier League-klubben.
FERDIG I QPR: Harry Redknapp har trukket seg som manager for Premier League-klubben.

Redknapp trakk seg som QPR-manager

En kneoperasjon skal være grunnen til at Harry Redknapp (67) trekker seg.

Queens Park Rangers bekrefter på sine hjemmesider at Harry Redknapp har trukket seg fra stillingen som klubbens manager.

Den karismatiske manageren skal ha informert styreformann Tony Fernandes tidlig tirsdag om avgjørelsen. Et trøblete kne skal være grunnen til at 67-åringen trekker seg.

– Jeg har hatt en fantastisk tid i QPR. Jeg vil takke styret, spillerne og alle i støtteapparatet, og spesielt supporterne, som har vært fantastiske med meg siden jeg kom til klubben, for deres enorme støtte, sier Redknapp.

– Beklageligvis trenger jeg en umiddelbar operasjon av kneet mitt, noe som vil stoppe meg fra å gjøre jobben min i de kommende ukene. Det betyr at jeg ikke vil være i stand til å være ute på treningsfeltet hver dag. Dersom jeg ikke kan gi 100 prosent, føler jeg det er bedre at noen andre tar over stafettpinnen.

– Må ha manager med en enkel filosofi

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre er litt forundret over timingen på managerens avgang, som kommer dagen etter stengingen av et overgangsvindu uten den sedvanlige storhandelen fra Redkapp.

– Nå vet vi jo ikke alt, men om dette bare dreier seg om noen uker, ville det vært mulig å klart seg uten Redknapp. Han har trenere som tar seg av det daglige arbeidet med spillergruppen, sier Myhre.

– Hvilken managertype bør QPR hente inn for å redde plassen?

– Jeg mener de har underprestert så langt og har spillere som er gode nok til å redde plassen. Men en elendig bortestatistikk har gjort dem mentalt frynsete. De trenger en kortsiktig løsning. En manager som kjenner ligaen, har en enkel filosofi og raskt kan gi laget struktur, sier Myhre.

Han peker på managertyper som Tony Pulis i West Bromwich og Alan Pardew i Crystal Palace.

– Pulis klarer å skape struktur i laget raskt. Med Pardew så vi at han ikke var en god match med Newcastle, men starten i Crystal Palace har vært god. Jeg komme rikke på noen adre navn i farten, men det er en slik type manager QPR trenger nå.

Redknapp får takk

Les Ferdinand og Chris Ramsey har fått ansvaret med å lede laget frem til en permanent løsning er på plass.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke Harry for alt han har gjort for QPR i tiden han har hatt styringen. Vi skilles med godt mot og jeg vil personlig ønske ham alt det beste for fremtiden, sier Fernandes.

Redknapp trekker frem samarbeidet med Fernandes som «et av høyepunktene i karrieren».

Den tidligere Bournemouth-, West Ham-, Portsmouth-, Southampton- og Tottenham-manageren ledet QPR i 105 kamper. QPR ligger for øyeblikket nest sist i Premier League.