Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Dette kan bli en svært spennende SUV-nyhet

Den første skissen er akkurat ute - debuterer snart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Det har gått trått for Hyundai på det norske markedet de siste årene. Salget har falt kraftig og koreanerne har slitt med å hevde seg i bilklassene som har økt mest.

Et eksempel er kompakt-SUVen ix35. Dette er en biltype vi nordmenn har kastet oss over de siste årene. Søstermodellen til ix35 - Kia Sportage - er en av bilene som virkelig har solgt godt i denne klassen. Men hos Hyundai-forhandlerne har det ikke akkurat vært noe rush av kunder på SUV-jakt.

Kutter ut navnet 

Det håper imidlertid Hyundai å gjøre noe med nå. Når det er tid for å erstatte ix35, går de nemlig svært grundig til verks.

Her er det ikke bare snakk om helt ny bilmodell. De kutter også ut selve navnet på modellen, og skal nå kalle bilen Tucson, som var navnet på forgjengeren til ix35. Slike ting er det relativt sjelden at en bilprodusent gjør, det sier mye om at ix35 ikke har truffet markedet riktig.

Plutselig var bilene som sunket i jorden

Mer sporty 

Nå har de akkurat sendt ut den aller første smakebiten på nye Tucson, i form av en skisse som viser bilen skrått forfra. Og her kan vi trygt fastslå at det har skjedd ting.

ix35 var aldri noen designvinner, nå satser Hyundai med all tydelighet mer på design. Linjene er langt mer sporty enn på forgjengeren, der fronten domineres av den heksagonale fronten som er Hyundais kjennetegn.

Smart SUV-kjøp: Les testen av Sportage her

Ingen hvem som helst 

-  Denne bilen blir et stort skritt fremover for Hyundai globalt, sier Peter Schreyer som er designsjef hos Hyundai.

Og han er ingen hvilken som helst i bilbransjen. Schreyer ble opprinnelig hentet til Kia, etter mange år med stor suksess i Volkswagen-konsernet. Her har han fått æren av å løfte merkevaren Kia mange hakk. Schreyer har også gått fra å være designsjef til å bli president i selskapet, og han har nå overordnet ansvar for alt design hos Hyundai og Kia.

Gamlesjefen: - Vi skulle ikke latt ham gå!

Verdensbil 

Tucson skal ha blitt til i et tett samarbeide mellom Hyundai sine designsentre i Korea, USA og Europa.

Den blir dermed på lik linje med storebror Santa Fe en verdensbil for Hyundai. 

Den offisielle premieren skjer på bilutstillingen i Geneve som åpner dørene tidlig i mars. Produksjonen av dagens ix35 skal etter planen opphøre til sommeren, det kan derfor være grunn til å vente at Tucson kommer på markedet mot slutten av året. 

Her hjemme trenger Hyundai virkelig en bil som kan løfte merket. Derfor er det nok også grunn til å vente priser som kan bli svært konkurransedyktige.

Brukt SUV: Dette er de aller beste

Laster inn forumet...