KAN BLI TURNERINGENS BESTE: Mathis Olimb kan bli kåret til CHLs beste spiller etter tirsdagens finale. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
KAN BLI TURNERINGENS BESTE: Mathis Olimb kan bli kåret til CHLs beste spiller etter tirsdagens finale. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Olimb kan bli kåret til CHLs mest verdifulle spiller

– Jeg har aldri vunnet en slik pris før, så det hadde vært stort, sier Frölunda-stjernen Mathis Olimb før tirsdagens finale.

Se finalen i Champions Hockey League på TV 2 Sumo og TV 2 Sportskanalen fra kl. 20.10

Mathis Olimb og Frölunda kan tirsdag kveld gå helt til topps i Champions Hockey League om det blir seier i finalen mot Luleå.

Olimb har storspilt for Frölunda og har markert seg som poengkonge i turneringen.

Fortsetter nordmannen sine herjinger i finalen kan han bli kåret til turneringens mest verdifulle spiller.

– En komplett spiller
Champions Hockey League har nemlig offentliggjort at Olimb er en av tre kandidater til den prestisjetunge utmerkelsen «NordicBet MVP Trophy», prisen som går til turneringens aller beste spiller.

De to andre kandidatene er Olimbs lagkamerat i Frölunda, Erik Gustafsson, og Luleås Joel Lassinantti.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Olimb har hatt en fantastisk CHL-turnering. Med sin smarte og kreative spillestil har han ledet Frölunda til finalen og seg selv til topps på poengstatistikken. Legger du til at Olimb jobber svært godt i den defensive sonen, så har du nærmest den mest komplette spilleren det er mulig å få».

– Jeg har aldri vunnet en slik utmerkelse før. Det er vel 44 lag som har vært med i denne turneringen siden den startet, og mange er de beste lagene i Europa med enormt mange store spillere. Derfor hadde det vært veldig stort om jeg kunne fått en slik utmerkelse. Men det viktigste for oss nå er selvsagt at laget vinner finalen, poengterer Olimb overfor TV 2 Sporten på telefon fra Sverige.

– Ikke tenkt så mye på kampen
Den tidligere Vålerenga-spilleren innrømmer at han foreløpig ikke tenkt veldig mye på tirsdagens finale i Europas mest attraktive klubbturnering.

– Vi har ikke forberedt så veldig mye til finalen siden vi spilte kamp både fredag og lørdag i helgen. Men vi har trent bra de siste dagene, og i går gikk vi gjennom taktikk og slike ting inn mot kampen.

– Hva vil det bety for klubben å vinne Champions Hockey League?

– Det er en turnering vi har hatt som mål å komme til finale i gjennom hele sesongen. Vi setter turneringen veldig høyt, og om vi skulle slå Luleå så ville det vært en kjempebragd for klubben, fastslår han

– Jevn og tett kamp
– Hvilken type kamp vil publikum i Luleå få se?

– Jeg tror det blir en tett og jevn kamp. En typisk cupkamp med en defensiv inngang fra begge lag. Men vi kommer til å ofre alt for å vinne denne kampen til slutt, sier 29-åringen til TV 2 Sporten.

Se finalen i Champions Hockey League på TV 2 Sumo og TV 2 Sportskanalen fra kl. 20.10