– Folk forbinder meg med at jeg var kjæresten til Marit Larsen

«Hver gang vi møtes»-aktuelle Thom Hell (38) vil heller at folk skal forbinde ham med musikken han lager.

Thom Hell (38) var fra 2007 til 2010 sammen med popstjernen Marit Larsen (30).

De møttes første gang i 2004, og to år senere sang de duett sammen på «To an End» fra Larsens suksessfulle debutplate «Under the Surface». Thom ble deretter med i livebandet hennes.

I 2007 begynte det profesjonelle samarbeidet å utvikle seg til noe mer. De ble kjærester, og etter hvert samboere på Grünerløkka. 

Forholdet med Marit Larsen tok slutt i 2010.

– Folk forbinder meg med at jeg var kjæresten til Marit Larsen. Det er litt rart for meg. Det er litt uvesentlig hvem man er kjæreste med, det er hva man lager som betyr noe, sier Thom Hell i «Hver gang vi møtes».

Spilte inn «break up»-plate

I 2011 tilbrakte han tre uker i Los Angeles for å spille inn «Suddenly Past». Albumet ble utgitt året etter og fikk strålende anmeldelser.

Låtene ble skrevet i kjølvannet av bruddet med Marit Larsen, og i starten av sitt nåværende forhold med kjæresten Ylva Mazetti som han har sønnen Miller (2) med.

I «Hver gang vi møtes» forteller Thom at det var rart å gi ut «Suddenly Past» med tanke på at han hadde et nytt liv med ny kjæreste.

– «Suddenly Past» kalte jeg for «break up»-skiva. Det rare var at jeg spilte inn platen i USA, og da hadde jeg med meg Ylva, min nåværende kjæreste. Men så kom «break up»-skiva som handlet om et forhold som var mellom Marit og meg, og det ble så absurd å forholde seg til det igjen, forteller han.

Thom Hell hylles i «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00.