Nytt og mer eksklusivt baksete med blant annet to-trinns varme er blant nyhetene på Tesla Model S.
Nytt og mer eksklusivt baksete med blant annet to-trinns varme er blant nyhetene på Tesla Model S.

Tesla får 4x4 - og perfekt utstyr for Norge

Nyheten er akkurat sluppet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tesla Model S har vært den store snakkisen på elbilfronten i et par år. Den store sedanen med voldsomme ytelser og rekkevidde som overgår alle andre elbiler, har vært en stor suksess i Norge.

I fjor høst slapp Tesla informasjonen om at de skulle komme med firehjulstrekk på Model S. Da er modellnavnet Model S D, D-en står for Dual Drive. Og det er naturligvis en svært interessant nyhet for oss i vinterlandet Norge.

Rekkevidden skal øke

Nå er denne modellen offisielt lansert, og Tesla benytter samtidig anledningen til å gjøre noen ytterligere modifiseringer på Model S.

Ifølge produsenten selv går Model S motsatt vei av konkurrentene når den får firehjulstrekk. Der andre øker forbruket med dette på plass, hevder Tesla at rekkevidden øker, samtidig som aksellerasjonen blir kjappere på Model S med firehjulstrekk kontra utgaven med bakhjulstrekk.

Tesla Model S blir blir enda mer attraktiv for norske forhold etter sin siste oppgradering.
Tesla Model S blir blir enda mer attraktiv for norske forhold etter sin siste oppgradering.

Noen har testet den allerede - les mer her:

To-trinns varme 

Setekomforten er noe av det som har fått litt kritikk på denne bilen. Nå svarer Tesla med å tilby nye bakseter, det de selv kaller "executive rear seats". 

De skal være mer komfortable, samtidig som de har flere praktiske løsninger.

Selve sitteputen er senket 10-15 millimeter, dette for å gi litt bedre takhøyde. Midtarmlenet i skinn inneholder blant annet oppbevaringsrom for telefoner, og en dobbel koppholder i front. Dessuten kan de som sitter bak  glede seg over to-trinns oppvarming i setet. Det er luksus på kalde vintermorgener!

- Nei du må ikke kjøpe luksusbil for å få dette

Autopilot 

Også føreren kan glede seg over litt ekstra varme. Nå tilbyr nemlig Tesla også varme i rattet, som en del av sin "subzero weather package".

Dette var noe som tidligere var forbeholdt bare de dyreste bilene. Men etter hvert har det filtrert nedover til langt flere og rimeligere modeller. 

Tesla kommer nå også med en autopilot-løsning, som inneholder radarbasert cruisekontroll. Sensorer følger med på alt som skjer rundt bilen, og advarer føreren om potensielle farer. 

En rekke norske kunder har allerede reservert Model S D,  noen av disse har også allerede videresolgt sine reservasjoner i bruktmarkedet. 

Tesla med 4x4 - nå kan du snike i køen

Tesla har fått kritikk for at Model S har manglet endel viktig sikkerhetsutstyr. Det svarer de på nå.
Tesla har fått kritikk for at Model S har manglet endel viktig sikkerhetsutstyr. Det svarer de på nå.

Tesla: - Nei, vi tar ikke innbytte!

Laster inn forumet...