ÅSTEDET: Teknikere fra politiet undersøker plassen utenfor kjøpesenteret Mobilia der en mann ble skutt og drept lørdag kveld. 
Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
ÅSTEDET: Teknikere fra politiet undersøker plassen utenfor kjøpesenteret Mobilia der en mann ble skutt og drept lørdag kveld. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

Slik var mafialivet til drept 30-åring i Sverige 

Den drepte 30-åringen i Malmø ble forsøkt drept i et attentat i høst. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

30-åringen som ble skutt utenfor et kjøpesenter i Malmö i Sverige lørdag har levd hele livet med drapstrusler, ifølge Expressen.

Han skal blant annet ha blitt utsatt for et attentat på motorveien mellom Malmø og Lund i høst, melder svensk politi.

Drapstrusler

– Han har levd med drapstrusler i flere år. Vi har tilbudt ham hjelp det siste året i form av kontakt med politiet, men det har han ikke villet ha, sier Petra Stenkula ved kriminalpolitiet i Malmø.

Det ble raskt kjent etter skytingen av den drepte 30-åringen hadde vært godt kjent i det kriminelle miljøet i Malmö.

Han skal ha også ha hatt på seg en skuddsikker vest da hendelsen fant sted.

Mafialeder

Mannen beskrives i etterkant av hendelsen som mafialeder og grovt kriminell. Årevis med vold og grov kriminalitet skal ha ledet til en hevnspiral som skal ha kostet flere mennesker livet, skriver Expressen

I Malmø var 30-åringen en sentral skikkelse i krigen mellom den såkalte M- og K-gjengen på 2000-tallet. Etter et mislykket forsøk på å flytte til nord-Sverige, reiste han tilbake til Malmø. Her levde han med konstante drapstrusler og brukte skuddsikker vest.