FLYTTER: Kristian Kjelling takker for seg etter 14 år i Spania og Danmark. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FLYTTER: Kristian Kjelling takker for seg etter 14 år i Spania og Danmark. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kristian Kjelling gir opp proffdrømmen i utlandet

Håndballstjernen er ferdig med dansk håndball. Skal hjem å bygge nytt storlag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 Sporten erfarer er en avtale mellom Kjelling og Drammen stort sett ferdigforhandlet allerede, og kun underskriften gjenstår før Kristian Kjelling er klar for Drammen fra neste sesong.

Klubben og spilleren skal være enig.

– På tide å reise hjem
Det var i dag tidlig at hans danske klubb, Bjerringbro-Silkeborg, la ut på sine hjemmesider at Kjelling flytter hjem til Norge – det samme som TV 2 Sporten omtalte tidligere i vinter. Nå skal også neste kapittel være klart, Kjelling skal være med å gjenreise Drammen HK til gamle høyder.

– Etter 14 år i utlandet har jeg og familien besluttet at vi flytter hjem til Norge etter sommeren, sier Kristian Kjelling til Bjerringbro-Silkeborgs hjemmesider.

– Magefølelsen sier at jeg må hjem nå. Jeg har vært ute i mange år, og familien og jeg har mange muligheter hjemme i Norge. Jeg har lyst til å komme hjem til Norge nå. Jeg har bodd hele mitt voksne liv i utlandet, og jeg har vært meget fornøyd med mine opphold i Spania og Danmark, men nå er det på tide å reise hjem, utdyper han.

– Spennende prosjekter utenfor håndballbanen
Han bekrefter at han fortsatt vil spille håndball, men vil samtidig forberede seg på livet etter karrieren.

– Jeg har noen spennende prosjekter på gang utenfor håndballbanen også. Men det kan jeg ikke si mer om nå. Jeg håper at jeg kan begynne å bygge en bro til mitt liv etter håndballkarrieren. Jeg nærmer meg jo pensjonsalderen, sier han.

34 år gamle Kjelling har spilt for Bjerringbro-Silkeborg siden 2013. Tidligere har han spilt for Ademar Leon, Portland San Antonio og Aalborg Håndbold.