INTERVJUES I SVERIGE: Moren til Petter Northug, snakker ut om sønnens fyllekjøring i Aftonbladet.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
INTERVJUES I SVERIGE: Moren til Petter Northug, snakker ut om sønnens fyllekjøring i Aftonbladet.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mamma Northug til svensk avis: – Flaks at ingen mistet livet

Petter Northugs mor snakker om sønnens fyllekjøring i svenske Aftonbladet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

May Northug er intervjuet i Sportsbladet i forbindelse med at boken «Northug – en biografi» slippes i Sverige. Hun forteller at hun er usikker på hvordan boken og ikke minst sønnen blir mottatt i Sverige under ski-VM i Falun.

– Jeg håper svenskene blir kjent med Petter på en litt annen måte. Man lærer ham å kjenne på en helt annen måte. Jeg har hørt folk som sier at de får et helt annet inntrykk av Petter enn det de får gjennom media, sier hun.

– Virkelighetsflukt
Det var 4. mai i fjor at Petter Northug valgte å ta med en kamerat på kjøretur i sin rådyre Audi A7 etter en fuktig kveld på byen. Northug krasjet senere bilen etter å ha kjørt i mellom 80 og 90 kilometer i timen i 40-sonen.

Han innrømmet etterpå at han hadde kjørt i alkoholpåvirket tilstand.

– Det var veldig tøft når det skjedde. Det var som om verden raste sammen. Jeg var på jobb når jeg fikk høre det. Jeg tenkte bare at jeg måtte gjennomføre jobben min den dagen før det kom ut i media. Jeg visste tidlig at det var Petter. Det var tungt. Jeg var i en slags boble, sier hun. 

Videre forteller hun at hun ikke ble sint på sønnen, men at hun heller forsøkte å forklare det med en slags flukt fra virkeligheten.

– Jeg prøvde å forstå alt han har gått gjennom med media rundt seg hele tiden. Han har forsaket mye. Kanskje det var en slags virkelighetsflukt?.

– Flaks at ikke liv gikk tapt
Northug har beklaget hendelsen og har i media takket foreldrene for støtten etter fyllekjøringen.

– Han har beklaget det som skjedde og kan ikke gjøre så mye mer. Det gikk bra og det er klart at jeg har tenkt mye på det. De hadde flaks at det ikke var noen som mistet livet. Det tenker jeg ofte på, sier hun videre.

Mamma Northug er nå forberedt på at sønnen kommer til å få en tøff mottakelse av det svenske publikummet under VM. 

–  Jeg håper ikke de kommer til å minne ham på hva som har skjedd og at han får en dårlig mottakelse. Og om det skjer får vi bare finne oss i det, avslutter hun. 

Northug får mye oppmerksomhet i Sverige. Ikke minst på grunn av sine stadige verbale stikk til svenskene og deres prestasjoner i langrennsløypene.

– Petter er en showmann. Han elsker når det er spenning helt til mål og når han føler seg i bra form føler han at kan leke litt med konkurrentene sine, sier moren.