Disse fem øyeblikkene husker vi fra håndball-VM

Filming, synging, hån, redninger og en dramatisk bronsefinale.

«Innkjøpte» landslag, tvilsom dømming og et besynderlig kvalifiseringssystem. For å nevne noe.

Sjansen er stor for at du i lang tid fremover vil assosiere håndball-VM i Qatar med det mindre fordelaktige nevnt over - til tross for at IHF-presidenten presterte å kalle mesterskapet «det beste noensinne» i talen etter søndagens finale.

Langt fra alt har likevel vært ille - både det sportslige og usportslige har gitt minneverdige øyeblikk.

Under kan du se fem av de mer minneverdige øyeblikkene, i tilfeldig rekkefølge, plukket ut av TV 2s håndballeksperter Harald Bredeli, Bent Svele og Asbjørn Myhre.

1. Polens demonstrasjon
– Det var et sterkt øyeblikk. Jeg har aldri sett maken. Det er et historisk bilde, og har blitt synonymt med turneringen.

Ja, Harald Bredeli snakker om det polske landslagets håning av dommerteamet etter tapet mot Qatar i semifinalen. Polakkene følte seg bortdømte, og valgte å vise det ved å flokke seg rundt dommerne, klappe ironisk, og insinuere at de var kjøpt og betalt. Om du ikke har sett det allerede, bør du gjøre det nå.

2. Da superstjernen ble utvist for filming
Nikola Karabatic har vunnet alt som vinnes kan og viste i finalen på nytt sin ubenektelige klasse. Mot Island tidligere i turneringen var han ikke like beundringsverdig.

Da presterte nemlig franskmannen å pådra seg sin tredje tominutter og dermed utvisning. For å filme. I håndball.

3. Den franske veteranens utrolige kamp
Thierry Omeyer har på samme måte som Karabatic vunnet det aller meste, og er med sine 38 år «veteranen over alle veteraner», som Bredeli kaller ham.

I semifinalen mot Spania så årene ikke ut til å tære på franskmannen - snarere tvert imot. Omeyer reddet det ene skuddet etter det andre mot spanjolene, og noen av de redningene kan du se i videoen under.

Som seg hør og bør ble han også kåret til turneringens mest verdifulle spiller etter finalen.

4. Dramatikken i bronsefinalen
Bronsefinalen mellom Polen, bronsemedaljørene fra VM i 2009, og Spania, regjerende mester, ble en kamp av den mer dramatiske sorten. Kort fortalt: Polen kom tilbake etter å ha ligget under, utlignet rett før slutt, og vant i ekstraomgangene. 

Dramatikken kommer imidlertid bedre til syne i sammendraget under.

5. Nasjonalsangen til Qatar
Laget til Qatar bestod ikke bare av spillere fra Qatar. Mildt sagt.

Laget lokket til seg en haug med stjernespillere fra andre nasjoner for å spille VM, noe som ikke ble spesielt godt mottatt utenfor landets grenser. På banen leverte de dog varene, og spillerne leverte også når nasjonalsangen skulle synges.