Shelvey senket Southampton

Jonjo Shelvey matchvinner etter Southamptons sjansesløseri. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton - Swansea 0-1      

Southampton hadde vunnet fem av de seks siste kampene i Premier League – inkludert mot Manchester United og Arsenal – før søndagens oppgjør på St. Mary's.

Mot Swansea tok oppturen slutt. Jonjo Shelvey ble matchvinner med sin scoring etter 83 minutter. Dermed må Southampton ta til takke med fjerdeplassen, ett poeng bak Manchester United.

Arsenal, som knuste Aston Villa 5-0 i sin kamp søndag, ligger nå likt med Southampton. Kun en marginal målforskjell skiller de to lagene. 

Koeman: – Laget med mest flaks vant i dag
– Jeg er skuffet. Vi var kanskje litt uheldige. Vi var gode i første omgang og hadde noen gode sjanser. Vi hadde litt mindre kontroll i andre. Vi dominerte ikke kampen så mye. Det var et bra mål av Swansea, men jeg synes det heldigste laget vant i dag. De kom for ett poeng og fikk tre. Vi må bare akseptere det, sa Ronald Koeman etter kampen. 

Hjemmelaget best. 
Southampton var det klart beste laget i første omgang og hadde ballen mest. Men de slet likevel med å produsere sjanser. Nærmest var James Ward-Prowse etter sju minutter og Dusan Tadic etter drøye halvtimen spilt.

– Dette er en kamp Southampton må vinne. Det er et rotterace om Mesterliga-plassen og da må de vinne for å henge med. De spiller hjemme mot det dårligste laget Swansea har hatt på banen denne sesongen. De har 68 prosent ballbesittelse og da forventer man litt mer enn ett skudd på mål, sa Erik Thorstvedt på TV 2s studiosending i pausen.

God Fabianski
Det ble litt mer liv i kampen i andre omgang og bortelaget kom etter hvert mer med i kampen. Blant annet hadde Swansea et skudd i stolpen. Southampton spilte seg til noen halvsjanser, men Lukasz Fabianski i Swansea-målet ryddet greit opp.

Mot slutten av kampen var det et massivt Southampton-trøkk, men hjemmelaget klarte ikke å få den forløsende scoringen. Fabianski stod for det meste i veien for det som var av forsøk. 

Shelvey med kanon
Etter 83 minutter kom til slutt scoringen. Men til hjemmepublikummets store fortvilelse var det Swansea som scoret.  Jonjo Shelvey sendte av gårde et langskudd som gikk inn bak Fraser Forster. 

– Jeg har blitt fortalt at jeg må skyte mer. Det var deilig å se at den gikk inn, men det som betyr noe er at vi tok tre poeng, sa matchvinneren etter kampen. 

Swansea-kaptein Ashley Williams var også fornøyd med både målet og prestasjonene. 

– Det var et fantastisk skudd. Vi trengte denne seieren for å komme tilbake på sporet igjen, sa Williams. Han ble også kåret til banens beste etter kampen- 

Koeman: – Ikke rødt
Rett før slutt ble også Ryan Bertrand sendt i dusjen etter en stygg takling på Modou Barrow.  Noe Southampton-manager Ronald Koeman ikke var enig i. 

– Etter min mening er det ikke et rødt kort. Han er på ballen. Det var kanskje et gult kort, sa en skuffet manager etter kampen.