ZORRO? Eirik Myhr Nossum innrømmer at Hans Christer Holund mangler Northug-rykket, men Lyn-løperen har andre kvaliteter.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ZORRO? Eirik Myhr Nossum innrømmer at Hans Christer Holund mangler Northug-rykket, men Lyn-løperen har andre kvaliteter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Holund slår i hvert fall Northug på utseende

Men Lyn-trener Eirik Myhr Nossum innrømmer at Holund mangler Northug-rykket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Røros (TV 2): Petter Northug lekte med Lyns Hans Christer Holund i den siste bakken før mål på søndagens stafett. Northug rykket fra Holund i den siste bakken, og fikk fort 20 meter. Men mosbyggen hadde ingen planer om å gi jernet inn til målstreken.

I stedet ventet han på Holund på toppen av bakken. I spurten ydmyket han Lyn-løperen på ny.

– Han pisser på meg, sier Holund, som ikke bærer nag til Northug.

– Jeg oppfatter heller at det er Holund som er arrogant. Han lot meg gå, for så å hente meg. Jeg følte meg i hvert fall pisset på, spøker Northug.

Ler av Northugs arroganse
Lyn-trener Eirik Myhr Nossum lar seg ikke provosere av sin tidligere elev.

– Jeg kjenner junior relativt godt. Jeg hadde mine bange anelser om at det kom et show på slutten. Northug er en showmann. Det er derfor han er så stor som han er, sier Nossum.

Gamletreneren passer samtidig på å komme med et stikk til skikongen. Han mener Hans Christer Holund er bedre enn Northug på andre arenaer enn i skisporet.

– Han tar i hvert fall Northug på utseende. HC ser litt ut som Zorro. Han har ikke det samme rykket som Northug, men han har blitt en bedre avslutter.

– Så dårligere på rykk, men bedre på utseende?

– Ja, definitivt, humrer Nossum.

– Internasjonalt snitt
Han var svært fornøyd med det Holund viste på ankeretappen.

– Jeg hadde forhåpninger om medalje ved siste veksling. Jeg visste at Petter Northug ikke kom til å dra en meter. HC er i form, og jeg hadde god tro på medalje.

Selv om Holund følte seg pisset på, gikk han fortest av alle på den siste etappen. Lyn-løperen gikk 12,9 sekunder fortere enn Martin Johnsrud Sundby og 14,8 sekunder fortere enn Northug.

– Det er internasjonal klasse på det han leverer. Selv om Martin ikke hadde så mye å kjempe om, er det veldig bra. Jeg tror ikke Holund hadde gjort seg bort i VM, sier Nossum.