Hjelmeset mener landslagstreneren må vurdere stillingen sin

– Usaklig, parerer sportssjef Åge Skinstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Røros (TV 2): Da herretroppen til Falun-VM ble tatt ut manglet det fire landslagsløpere. Simen Østensen, Simen Andreas Sveen, Eldar Rønning og Pål Golberg ble alle vraket. Kvartetten utgjør halvparten av Norges allround-lag.

Samtidig har privatløpere som Petter Northug og Niklas Dyrhaug overbevist denne sesongen. Chris Jespersen, som i forrige sesong gikk for Team United Bakeries, har skuffet etter at han ble tatt inn i landslagsvarmen.

– Man lurer jo litt på hva man skal gjøre annerledes, sier Østensen til TV 2.

– Jeg lurer på hva jeg skal gjøre resten av vinteren nå, sier Rønning.

– Usaklig av Hjelmeset
Langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset mener Trond Nystad må vurdere stillingen sin.

– Det er for dårlig. Trond Nystad må gå i seg selv for å finne ut av om han er rett mann til å trene allround-laget til Norges Skiforbund, sier Hjelmeset.

Det reagerer langrennssjef Åge Skinstad på.

– Det synes jeg er veldig usaklig av Odd-Bjørn Hjelmeset. Jeg er meget fornøyd med jobben til Trond Nystad, sier Skinstad.

Forberedt på å miste jobben
Landslagstrener Nystad er åpen for å gi seg som landslagstrener dersom det viser seg at han har skylden for de dårlige resultatene.

– Det blir for enkelt å legge skylden den ene eller andre veien. Vi må bruke litt tid til å analysere det, og så får vi se hvem som har skylden. Hvis det er jeg som har skylden regner jeg med at jeg må se etter en ny jobb, sier Nystad.