Deila og Johansen til finale etter Old Firm-seier

Stefan Johansen med assist da Ronny Deila og Celtic vant det 400. Old Firm. Se målene her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Celtic - Rangers 2-0

Stefan Johansen, Kris Commons og Virgil van Dijk var toneangivende da Celtic tok seg til finalen i den skotske ligacupen med 2-0-seier i det 400. Old Firm.

Stemningen på Hampden Park var som vanlig under Old Firm upåklagelig. Dessverre ble oppgjøret aldri særlig spennende. Celtic hadde full kontroll både på den elendige banen og på tribunen. Spesielt i første omgang.

Ronny Deilas menn har ikke sluppet inn mål på de fire siste kampene i ligaen og gjorde det heller ikke i denne kampen, selv om Rangers kviknet til etter hvert. 2-0-seieren betyr at Celtic møter Dundee United i finalen 15. mars.

Deila: – Blir ikke bedre enn dette
– Det kan ikke bli bedre enn dette. Kanskje det blir det å vinne finalen. Vi har høye mål i Celtic og vil vinne alt, sier Ronny Deila til TV 2 etter kampen.

Deila var fornøyd med måten laget fremsto på. Spesielt i første omgang. 

– Vi har forberedt oss bra til kampen og vi beholdt roen. Og det ble finaleplass. Det er jeg fornøyd med, legger han til. 

– Hvordan var det å oppleve Old Firm?

– Du vet ikke hva det er før du har opplevd det.

Johansen:  – Det er sånne kamper man spiller i Celtic for
Også Stefan Johansen synes det var helt spesielt å spille Old Firm for første gang. 

– Det er sånne kamper man ønsker å spille og det er sånne kamper man  spiller i Celtic for, sier Johansen til TV 2 etter kampen. 

Han mener Celtic vant kampen fortjent.

– Det var som forventet. Mye trøkk. Mange tøffe dueller på en ganske dårlig bane. Banen hadde nok litt av skylda for at spillet ble som det ble. Men vi vant 2-0 og er i finalen. Det er det viktigste. Vi vil vinne det som er i Skottland i år og jeg synes vi vant fortjent. 

Johansen  noterte seg for en assist på første målet og var nære scoring i kampen.

– Jeg fikk et innkast fra Mikael.  Jeg ser Leigh på bakerste . Var bare å finne han med pasningen. Det var en god pasning og ett godt mål, sier han. 

Drømmestart
Ronny Deila fikk en drømmestart på sitt første Old Firm med scoring allerede etter 10 minutter. Målet kom etter et kjapt innkast til Stefan Johansen. Johansen slo ballen fint i en bue inn foran mål med venstrefoten. Der ventet Leigh Griffith – som enkelt kunne sette ballen i mål med hodet. Griffiths løp rett bort til Rangers-fansen for å feire og ble belønnet med et gult kort. 

Full kontroll
20 minutter senere la Celtic på til 2-0. Scott Brown vant ballen på vei fremover. Nicky Law fikk en fot på ballen, men den havnet hos Commons rett utenfor 16-meteren. Commons knallet til med venstre og plasserte ballen fint i målet bak keeper Steve Simonsen. 

Stefan Johansen hadde en stor mulighet til å score etter 39 minutter, men avslutningen hans gikk rett på Simonsen i Rangers-målet.

Celtic hadde full kontroll på kampen og ledet 2-0 til pause. Rangers slet med å spille seg til de store sjansene og endte stort sett opp med lange baller mot Celtic-forsvaret.

 Rangers våknet og kom mer med i kampen i starten av andre omgang, men Virgil van Dijk i midtforsvaret til Celtic ryddet godt unna forsøkene til bortelaget. 

Celtic vant til slutt fortjent og er klare for ligacupfinale søndag 15. mars.