VANT: Novak Djokovic løfter pokalen, mens en skuffet Andy Murray står i bakgrunnen.
VANT: Novak Djokovic løfter pokalen, mens en skuffet Andy Murray står i bakgrunnen.

Djokovic med pinlig vinnertale etter å ha slått Murray

Serberen vant Australia Open, men prisen for årets vinnertale får han sannsynligvis ikke. I hvert fall ikke hvis Andy Murray sitter i juryen.

Novak Djokovic slo Andy Murray med settsifrene 7-6 (7-5), 6-7 (4-7), 6-3, 6-0 i finalen i Australian Open og sikret seg med det sin femte tittel i turneringen.

Om han også sikret seg noen ekstrapoeng hos motstander Andy Murray, er derimot tvilsomt. Serberen valgte nemlig å fokusere på noe helt annet inn sin egen prestasjon.

– Jeg ønsker deg alt det beste i sesongen, men fremfor alt vil jeg benytte anledningene til å si gratulerer med forlovelsen med Kim (Sears). jeg håper bryllupet blir en suksess, og at dere får mange barn sammen, kom det fra Djokovic.

En blanding av lett latter og pinlig stemning bredde sg over tribunen, og i motsetning til Murrays kommende hustru, Kim Sears, som så ut til å like kommentaren – stod Andy Murray fullstendig uttrykksløs ute på banen.

Rekord
Pinlig vinnertale eller ikke – fem titler er uansett flest av samtlige siden turneringen ble åpnet for profesjonelle i 1969. Kun Ray Emerson har vunnet flere historisk sett med seks titler. 

Djokovic har vunnet Grand Slam-turneringen «down under» i 2008, 2011, 2012, 2013 og nå altså i 2015.

Suveren Djokovic

Finalen var Andy Murrays første siden ryggskaden som har holdt ham ute av spill en liten perioden.

Etter at finalistene hadde vunnet hvert sitt sett i tiebreak så Murray ut til å ha overtaket i finalen da han ledet 2-0 i tredje sett.

Men derfra og ut handlet det kun om Djokovic.

Serberen lot Murray vinne bare ett game til i Melbourne. Han snudde og vant 6-3 i tredje sett, før han var helt overlegen og avgjorde finalen med 6-0 i fjerde sett.

– Jeg håper å komme tilbake neste år og forhåpentlig få et bedre resultat, sier Murray etter kampen.

Tilskuere avbrøt kampen

På stillingen 4-3 i andre sett avbrøt to tilskuere kampen da de tok seg inn på banen i den spennende finalen mellom Andy Murray og Novak Djokovic..

De hadde med seg en banner med et politisk budskap.

De mange sikkerhetsvaktene rundt banen reagerte resolutt, og fikk kjapt fjernet de to tilskuerne.

Etter vel fem minutter var oppgjøret mellom Murray og verdensener Djokovic i gang igjen.

(NTB/TV 2)