Petter Eliassen vant König Ludwig Lauf

Gikk først over målstreken etter 50 kilometer i sporet. Like bak Eliassen kom Tore Bjørseth Berdal og Tord Asle Gjerdalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om vintersport her!

Se intervju med Eliassen øverst!

Etter en spennende avslutning, var det Petter Eliassen som var sterkest i spurten og gikk først over målstreken i dagens Ski Classic König Ludwig Lauf.

Tore Bjørseth Berdal og Tord Asle Gjerdalen kom på plassene bak.

– Dette er helt sykt, sier Eliassen til TV 2 like etter målgang.

– Jeg angrep i bakkene, men lykkes ikke helt med det. Vi jobbet som et lag og jeg kunne spare krefter, fortsatte dagens vinner.

Pettersen vant første sprinten
Sesongens sjette Ski Classics-renn startet som Ski Classics-renn flest. Allerede etter noen hundre meter dannet seg et markant skille mellom toppidrettsutøverne og mosjonistene.

Da det nærmet seg den første spurten etter drøye ni kilometer, hadde cirka 50 løpere fått seg en liten luke ned til de jagende småpuljene.

Den første spurten ble vunnet av Øystein Pettersen. Nærmest av de andre norske var Tore Bjørseth Berdal på 3. plass, og som henholdsvis nummer 7, 8 og 9 rant Anders Aukland, Petter Eliassen og Morten Eide Pedersen over den første sprintlinja. '

Like etter satte Eliassen fart og ledet feltet videre de neste kilometerne.

Tetfelt på ni løpere
Med 30 kilometer igjen av det 50 kilometer lange løpet, ledet Eliassen, Aukland og Pettersen an tetfeltet, som nå bestod av ni løpere.

Etter halvgått renn kom dagens første rykk. Svenske Jerry Ahrlin trødde til, og fikk seg etter hvert et forsprang på drøye ti sekunder.

I kvinneklassen, som hadde startet et kvarter før herrene, var det Laila Kveli og Tone Sundvor som viste best igjen av de norske. Fremst var det svenskene Lisa Korsgren og Britta Johansson Norgren som ledet an.

Nygaard sikret seg spurtpoeng
Da det gjenstod 13 kilometer hadde antallet løpere i tetfeltet økt til 19, deriblant flere norske.

I kvinneklassen virket Britta Johansson Nordgren suveren, og ved den siste målingen ledet svensken med over et minutt til nestemann.

De siste spurtpoengene til herrene var det Andreas Nygaard som stakk av med, like foran Øystein Pettersen, Tore Bjørseth og Petter Eliassen.

De norske hang godt med
Med fem kilometer igjen var det forsatt umulig å forutsi hvem av de snaue 20 løperne i tet som skulle avgjøre det hele, men de norske, med Petter Eliassen i front, hang i hvert fall godt med.

Når König Ludwig Lauf skulle avgjøres var det altså Petter Eliassen som var sterkest og gikk først over målstreken. Like bak kom Tore Bjørseth Berdal og Tord Asle Gjerdalen. Anders Aukland tok 4. plassen.

I kvinneklassen kunne ingen gjøre noe med Britta Johansson Nordgren. Beste norske var Laila Kveli (4. plass) og Solfrid Braathen (5. plass).

Neste Ski Classics er legendariske og 90 kilometer lange Vasaloppet, som går av stabelen lørdag 8. mars.