– Sturridge kan vippe kampen om Mesterliga-plass Liverpools vei

Et Liverpool i flytsonen og Daniel Sturridge tilbake fra skade er en god kombinasjon, mener Erik Thorstvedt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daniel Sturridge var tilbake for Liverpool etter fem måneder på sidelinjen da han kom inn som innbytter mot West Ham lørdag.

Stjernespissen brukte ikke lang tid på å presentere seg. 12 minutter etter at han kom inn scoret han Liverpools 2-0-mål og fastsatte med det sluttresultatet.

Med en lekker førsteberøring og en god avslutning, i tillegg til hans god bevegelighet viste Sturridge hva Liverpool har savnet mens han har vært ute med skade.

Med seieren klatret Liverpool opp på sjuendeplass i Premier League, og er bare fire poeng bak Southampton som har den forgjettede fjerdeplassen som gir muligheten for Mesterliga-spill neste sesong.

– Sturridge kommer inn på et lag som er i flyten og går rett inn og bidrar, kommenterer tidligere Premier League-spiller og nå TV 2-ekspert Erik Thorstvedt i FotballKveld England.

– Brendan Rodgers har nok følt at han har fått pilen til å snu allerede, og Sturridge er den som kan gi det lille ekstra. Sturridge kan være den som vipper kampen om Mesterliga-plass i Liverpools favør.

Southampton spiller hjemme mot Swansea søndag, mens sjetteplasserte Arsenal møter Aston Villa hjemme i to kamper som vil bli vesentlige for kampen om fjerdeplassen. De kampene kan man se på TV 2 Sport Premium fra kl. 14.30.

To andre lag som ønsker å sikre seg en plass blant de fire beste denne sesongen imponerte imidlertid lørdag.

Tottenham knuste West Bromwich borte, mens Manchester United lekte med Leicester hjemme.

Manchester United passerte dermed Southampton og inntok tredjeplassen på tabellen, men med en kamp mer spilt.

– United må bare kjøre på videre. Fortsatt føler vi at det er noe som mangler, noe uforløst i dette mannskapet, men Manchester United kommer bare til å bli bedre, sier Erik Thorstvedt.

– Med alle spillere på plass etter at de har fått spillere tilbake fra skader og van Gaal som er blitt tryggere på hvem han vil ha med på laget så er det klart at de er på gang. Men det blir et bikkjeslagsmål om fjerdeplassen, for her er det mange lag som vil være med.

Et av de lagene er Thorstvedts tidligere arbeidsgiver, Tottenham, som tok sin sjette seier av åtte mulige. 

Anført av Christian Eriksen og Harry Kane har Spurs funnet formen.

– Tottenham har fått en evne til å hente poengene som de tidligere i sesongen ikke har klart å tilrive seg. Akkurat nå ser det bra ut. De har hatt litt tur, men de er med og kjemper om Mesterliga-plass. Det hadde ikke mange trodd for noen måneder siden, sier Thorstvedt.