– Flaks for oss at Storhamar ikke gjorde jobben sin

Petter Thoresen fornøyd tross Oilers-tap. Lillehammer knuste Storhamar i Mjøs-derbyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar-Lillehammer 1-5
Sparta-Stavanger Oilers 3-2

Med Storhamar hjemme mot Lillehammer og Stavanger Oilers på besøk hos Sparta i Sarpsborg var akkurat denne lørdagen blinket ut som en gyllen anledning for serietoeren å ta innpå forspranget til serielederen.

Med fasit i hånd kan begge de to topplagene prise seg lykkelige over at det andre laget som kjemper om seriemestertittelen mislykkes.

Dragene fra Hamar ble ydmyket på egen is i Mjøs-derbyet, mens Oilers rotet bort en 2-0-ledelse mot Sparta.

– Det er derfor jeg er så blid til tross for at vi tapte, sa Petter Thoresen til TV 2 etter kampen.

– Det var flaks for oss at de ikke gjør jobben sin. Vi er veldig rufsete i lange perioder i dag. Det er veldig bra for oss at Lillehammer slår Storhamar.

Det betyr at differansen mellom nummer en og to på tabellen fortsatt er fem poeng i favør av Stavanger Oilers.

Thoresens humør kunne fort vært et helt annet. Siddisene startet kampen strålende, og etter Rudolf Balcers og Christian Hansons scoringer i løpet av den første periodens første åtte minutter så det ut til å bli en komfortabel seier. 

Sparta Amfi er ingen enkel plass å spille, noe Oilers fikk merke utover i kampen med en rekke utvisninger som ikke gjorde kampen noe lettere.

Henrik Malmström og Dion Knelsen utlignet ledelsen før den første perioden var over, og etter en målløs andreperiode satte Erlend Lesund inn seiersmålet med bare 2.41 igjen av kampen.

Se kampsammendrag øverst i saken.

For Storhamar var det kullsort fra første dropp.

Til tross for at de vant skuddstatistikken 46-32 går de av hjemmeisen med 1-5 i sekken.

Det var den første perioden som var særlig avgjørende. John Armstrong, Derek Arnold (i undertall) og Dag Morten Wehn (i overtall) ga Lillehammer en 3-0-ledelse over erkerivalen.

Christian Larriveé reduserte i andre periode, bare for å se at Paul Phillips og Derek Arnold scoret ett mål hver for Lillehammer.