Citys stjerneduo stoppet Chelseas seiersrekke på Stamford Bridge

Uavgjort i intenst toppoppgjør. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea - Manchester City 1-1    
Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

Chelseas stod med ti strake seire på de første ti hjemmekampene på Stamford Bridge denne sesongen og Manchester City var nødt til å unngå tap for at ikke luken opp til serielederne skulle bli for stor. 

Det endte med uavgjort og status quo for de to topplagene. Chelseas seiersrekke på Stamford Bridge ble imidlertid stoppet. 

Flo: – Chelsea gikk for uavgjort
– Jeg tror Mourinho var fornøyd med resultatet sånt sett. City gikk for å vinne og Chelsea dro seg lengre og lengre bakover på banen og gikk tydelig for 1-1. De var lite interessert i å gå fremover. Kampen satt egentlig godt til Chelsea. De ville ikke kontre for å unngå tap, sa Torè Andre Flo til TV 2 etter kampen.

Semb: – Mourinho er best i verden på å legge seg bakpå
TV 2s kommentator Nils Johan Semb mener det til tider blir litt mye Jose Mourinho. 

– Jeg synes han burde prøvd litt mer med Chelsea. Det er så mye kvalitet i det laget at de hadde hatt muligheten til å avgjøre i dag. Vi vil jo naturligvis ha spenning, men fotballen tjener på at et så godt lag som det vi ser i dag – på hjemmebane i en sånn seriefinale som vi har i dag – våger mer enn det de gjorde i kampen, sa Semb etter kampen.

– Man satt med en følelse av at det nesten var umulig for City å score samme hvor mye de prøver. Mourinho er best i verden på å legge seg bakpå. Jeg hadde håpet på et mer angrepsvillig hjemmelag. Men det er ingen som snakker om det når han hever pokalen i mai måned, sa han videre. 

Semb fikk støtte av Alf-Inge Håland. 

– Mourinho gjør alt for å få dette poenget. De som er nøytrale synes nok det blir litt mye, sa han til TV 2.  

Vertene måtte klare seg uten utestengte Diego Costa og en skadet Cesc Fabregas, mens City har to spillere i Afrikamesterskapet - Yaya Toure og nyervervelsen Wilfried Bony. 

Costas erstatter leverte 
Det var de lyseblå gjestene – anført av en god Fernandinho – som startet kampen best og hadde to store sjanser de første 35 minuttene. Blant annet var Sergio Agüero ved en anledning alene med Courtois, men avslutningen gikk like utenfor målet.

Etter 40 minutter scoret Chelsea på sin første store sjanse i kampen. Ivanovic slo en vakker pasning til Eden Hazard, som igjen slo ballen inn foran mål på hel volley. Diego Costas erstatter, Loïc Rémy, kunne enkelt bredside ballen i mål.

– Remy er god han. Han kan score mål. Å score i en sånn kamp gir ham nok enormt med selvtillit, sa Tore Andrè Flo til TV 2 i pausen.

Det tok gjestene bare fem minutter å svare. En Courtois-utboksing havnet i beina på Agüero som dro til med et skudd. Silva kom skliende og endret retningen på det harde skuddet slik at det havnet i mål. Dermed gikk lagene i garderoben med uavgjort. Et resultat nok José Mourinho var mest fornøyd med. 

Gjestene startet best også i andreomgangen og etter drøye ti minutter fikk Fernandinho en stor sjanse. Han sendte av gårde en hard heading som Courtois så vidt fikk slått over tverrliggeren. Det ble et intenst og spennende oppgjør. Manchester City jaktet et vinnermål i andre omgang, men Chelsea forsvarte seg godt.  Hjemmelaget var effektive og scoret på sin eneste store sjanse. 

Nervøs Lampard
For Frank Lampard ble det første møte med Stamford Bridge etter klubbskiftet. Han innrømmet etter kampen at han var nervøs hva som ventet ham. 

– Det var en rar dag for meg. Jeg hadde gledet meg, men var samtidig nervøs for hva som ventet meg, sa han.