Manchester Uniteds stjernegalleri hevnet Leicester-smellen

Robin van Persie og co. ble gjort til latter borte mot Leicester. På Old Trafford var det ingen tvil.

Manchester United-Leicester 3-1

Se kampsammendrag øverst.

I sesongens første Premier League-møte mellom Manchester United og Leicester ble storklubben fra Leicester ydmyket av det nyopprykkede laget fra Leicestershire.

Den gangen kastet United bort en tidlig 2-0-ledelse og tapte til slutt 3-5 på King Power Stadium - og det var tydelig at det var revansjesugne stjernespillere som entret Old Trafford denne ettermiddagen.

Kamputviklingen var til forveksling lik denne gangen: Manchester United tok ledelsen 2-0, men det var aldri snakk om at Leicester skulle komme tilbake i denne kampen.

Radamel Falcao scoret igjen med sin fjerde scoring på sju kamper for Manchester United nå. Nå tror lagkameratene at det vil komme mer fra colombianeren.

– Han er en fantastisk spiller og han jobber hardt for laget. En spiller som han vil score mål, sier Robin van Persie.

Se Falcaos 2-0-mål øverst!

Midtbane-Rooney
Louis van Gaal gikk tilbake til 4-4-2 til denne kampen og mønstret alle sine offensive stjernespillere.

Wayne Rooney var trukket ned i en dypere midtbanerolle, noe som så ut til å fungere, uten at han var Uniteds mest fremtredende i den enkle tremålsseieren.

Hans posisjonering gjorde imidlertid at det var plass til Robin van Persie, Radamel Falcao og Ángel Di María samtidig. Det var offensiv styrke Leicester ikke kunne stå imot.

Manchester United ledet 3-0 til pause, og resten av kampen handlet det om å kontrollere inn seieren.

– Jeg likte laget mitt i førsteomgang. I andreomgang prøvde vi å drepe kampen, for vi vet hva som skjedde i Leicester. Da ledet vi også 3-1 og tapte kampen. I andreomgang spilte vi for mye bakover istedenfor fremover. Det liker jeg ikke. Vi drepte kampen mer enn jeg ville, forklarer Manchester United-sjef Louis van Gaal etter kampen.

1-0 og game over

Etter en noe tam åpning på kampen der Manchester United hadde ballen mye, men skapte lite, kom scoringen før halvtimen var spilt.

En strålende gjennombruddspasning fra Daley Blind fant Robin van Persie som hadde stukket i bakrom.

Van Persie, som nok var i offside da pasningen ble slått, avsluttet mesterlig på direkten og ga United ledelsen.

– Jeg vet ikke om det var offside, men det var en strålende pasning og en god avslutning, kommenterte en fornøyd målscorer.

– Jeg mener også at det var offside, men det skjer i kamper at dommerne eller linjemennene ikke er på riktig sted. Man kan ikke kjempe mot det, da må man ha moderne teknologi, og det bruker man ikke, sier Louis van Gaal.

Og da var Leicester i oppløsning.

Etter 31 minutter spilte Robin van Persie en stikker til en fremadstormende Ángel di María. Di María skjøt, Mark Schwarzer reddet, men på returen kom en målsugen Radamel Falcao.

I duell med en Leicester-forsvarer fikk Falcao kastet seg frem og pirket ballen i mål. 

Og da var kampen stort sett over. 

Selvmål og full United-kontroll

Manchester United så aldri ut til å rote vekk seieren på en lignende måte som de gjorde i det motsatte oppgjøret og før pause var stillingen 3-0.

Leicester-stopper Wes Morgan var uheldig og stanget ballen i eget mål etter et hjørnespark. 

Andreomgangen ble, kanskje naturlig, ikke det samem fyrverkeriet.

Manchester United hadde et par greie muligheter, men ofret tydelig ikke alt for å score flere mål, og hadde god kontroll på Leicesters spede forsøk.

I alle fall inntil det var ti minutter igjen.

Et innlegg fra Marc Albrighton fra Marcin Wasilewski på bakerste stolpe. 

Den polske backen satte inn 1-3, men det ble bare et trøstemål.