Sturridge scoret i comebacket – sendte Anfield til himmels

Raheem Sterling, Philippe Coutinho og Daniel Sturridge var toneangivende da Liverpool vant 2-0 på Anfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - West Ham 2-0

Liverpool klatret med seieren forbi dagens motstandere på tabellen og opp til en sjuendeplass. West Ham ble skjøvet ned til åttendeplass med sine 36 poeng.

Hjemmelaget leverte en solid forestilling på Anfield. Både Philippe Coutinho og Raheem Sterling skapte mye trøbbel for West Ham-forsvaret.  Mannen likevel alle snakket om etter kampen var Daniel Sturridge som spilte sin første kamp etter skademarerittet. Spissen hadde kun vært på banen i 12 minutter da han scoret 2-0-målet og satte fyr på Anfield-publikummet. 

– Det handler om lagets prestasjoner og om å vinne. Jeg er bare takknemlig for at jeg fikk være utpå der og for at jeg scoret, sier matchvinneren etter kampen.

Sturridge har vært ute med skade siden september. Forrige gang han var på banen for Liverpool var 31. august. Spissen er imponert over det lagkameratene har levert så langt. 

– Vi presterer bedre enn okei for tiden. Vi vinner kamper. Jeg har fulgt med fra sidelinjen og guttene har vært fantastiske, men resultatene har ikke alltid gått vår vei. Det handler om å jobbe hardt og gjøre det manageren vil, sier han.  

Raheem Sterling var glad for å ha den  målfarlige spissen tilbake

 – Vi har ikke klart å sette alle sjansene våre så langt, men med Danny tilbake kommer vi definitivt til å score flere mål, sier Raheem Sterling.

Dueller og dårlige avslutninger
Det ble en førsteomgang preget av mange harde dueller og et lite overtak til hjemmelaget. Både Lazar Markovic,  Jordan Henderson og Philippe Coutinho hadde store muligheter til å score for Liverpool, men avslutningene ble for upresise.

Andy Carroll og West Ham var farlige på de mange dødballene som kom i løpet av omgangen.

Straffe? 
Like før pause var Raheem Sterling involvert i en brytekamp med Joey O’Brien inne i West Hams 16-meter. Sterling gikk i bakken, men dommer André Marriner lot spillet gå videre. Anfield-publikummet ropte på straffe. Bildene viste imidlertid at begge var like gode i duellen og at avgjørelsen var rett. Noe også TV 2s ekspert Erik Thorstvedt konkluderte med i pausen.

– Nei. Her holder begge like mye. Marriner gjør rett, sa Thorstvedt. 

Sterling og Coutinho-show
Det ble en bra åpning på andreomgangen sett med Liverpool-øyne. Moreno slo en pasning opp på Sterling, som brystet ballen ned til Coutinho. Brasilianeren slo deretter en nydelig pasning gjennom til Sterling som plasserte ballen iskaldt til venstre for Adrián. Det var Sterlings femte ligamål denne sesongen. En god prestasjon av både Coutinho og Sterling.  

Andy Carroll måtte ut med skade etter drøye timen. Verken kraftspissen eller Stuart Downing hadde helt dagen mot sine gamle lagkamerater.

Sturridge-scoring
Etter 68 minutter kom Daniel Sturridge inn for Markovic til stående applaus fra hjemmepublikummet. Det var hans første kamp for Liverpool siden 31. august. 

Og det tok ikke lang tid før Anfield-publikummet var i ekstase. Igjen var det den lille brasilianeren Coutinho som var servitør. Han drev fremover med ballen og trillet ballen videre til Sturridge. Sturridge svarte med å banke ballen i nettet bak Adrian.

Dommeren la til fire minutter, men hjemmelaget klarte å ri av stormen mot slutten.