KRISTISK: Roy Johansen tror en gjenopptagning av World Cup i ishockey vil gå utover OL-deltakelse for Mats Zuccarello Aasen og resten av NHL-proffene i 2018. Foto: Jon Torstein Hvamstad/TV 2.
KRISTISK: Roy Johansen tror en gjenopptagning av World Cup i ishockey vil gå utover OL-deltakelse for Mats Zuccarello Aasen og resten av NHL-proffene i 2018. Foto: Jon Torstein Hvamstad/TV 2.

Landslagssjefen frykter World Cup ødelegger for OL

Roy Johansen er redd han ikke får med Mats Zuccarello Aasen til OL i 2018. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York (TV 2): - En World Cup vil komme i veien for OL vil jeg tro, for NHL vil nok ikke slippe spillerne sine i en ny lang periode, sier Roy Johansen til TV 2 på sin årlige tur til New York og besøk hos Mats Zuccarello Aasen. 

Johansen og flere eksperter tror at NHL bruker World Cup som en unnskyldning til å nekte spillere OL-deltakelse i 2018 - blant annet Zuccarello

Turneringen skal etter planen offisielt reåpnes i Toronto 17. september - 1. oktober 2016 - like før sesongstart i NHL. 

– En strek i regningen
Initiativet til å gjenåpne det som regnes som verdens største ishockeyturnering kommer fra NHL, og det er alltid en kamp mellom verdens største hockeyliga og IOC når det kommer til OL-deltakelse for NHL-proffene.

På grunn av tapte inntekter midt i sesongen for den amerikanske ligaen. 

– OL og NHL er en stor diskusjon hver gang. Vi vet jo at NHL står for mye av inntektene til OL, så at NHL går ut og legger sånne planer er nok en strek i regningen for IOC, mener Johansen.

World Cup i ishockey har tidligere blitt arrangert tre ganger, og senest i 2004. 

Team Europa

I turneringen blir Sverige, Finland, Russland, Tsjekkia, USA, Canada og et U23-lag fra Nord-Amerika representert + Team Europa. 

Det er på dette laget Norge sansynligvis vil få med sin eneste NHL-spiller, sammen med spillere fra Sveits, Danmark, Slovakia, Slovenia, Østerrike, Tyskland og Latvia. 

- Jeg er litt skeptisk til om den sammensetningen med Team Europa blir en suksess. For de store nasjonene er dette en stor turnering, men jeg er skeptisk til om det europeiske laget blir en real utfordrer og egentlig aktuelt for mange av spillerne, mener landslagssjefen. 

Selv har ikke Zuccarello selv tenkt så mye på den forestående turneringen, men er ikke i tvil om hvordan han rangerer OL opp mot World Cup.  

- Å spille for Norge er jo det jeg har drømt om siden jeg var liten, så OL kommer helt klart først. Men jeg tenker ikke så mye på det, det er lenge til, presiserer han overfor TV 2.  

Spillerne som blir forespurt om å delta i World Cup kan selv velge om de takker ja. Det vil likevel ikke spille inn når det kommer til OL-detakelse. 

- Det er litt fremmed for meg å ikke spille for landet sitt, men en turnering der alle de beste er med vil jo selvfølgelig være veldig attraktivt å delta i, understreker Johansen.

VM henger også i en tynn tråd

Johansen pleier å ta seg en eller to turer i året for å besøke Norges eneste NHL-stjerne. Torsdag så han Rangers tape knepent 0-1 for Montreal Canadiens. 

Sjefen innrømmer at han hadde håpet at 27-åringens kontraktssituasjon skulle være klar så det norske ishockeyforbundet kunne starte samtaler med Rangers om VM-deltakelse for Zuccarello.

Fremtiden til Oslo-gutten er derimot langt i fra avklart, og Johansen frykter at det vil drøye så lenge at han heller ikke får med sin beste spiller til VM denne våren heller.  

- Vi har ytret et ønske overfor Rangers at vi vil ha med Mats til VM dersom de skulle ryke ut av sluttspillet tidsnok. Det formelle er på plass, men står han uten kontrakt til VM velger han kanskje å ikke ta noen sjanser. Det er mye som skal klaffe for at han skal delta, men vi må bare vente og se, understreker Johansen. 

Zuccarello har ikke spilt VM siden 2010, på grunn av skader og sluttspill.