Northug: – Jeg har sett en stiv Dyrhaug før, og da har han prestert bra

Petter Northug var redd for den potente tydalingen før oppløpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Røros (TV 2): Petter Northug gjorde som han ville og vant lørdagens 30 km med skibytte på Røros. Niklas Dyrhaug satte inn et rykk med et par kilometer igjen, men i den siste bakken stivnet tydalingen.

– Jeg har sett en stiv Dyrhaug før, spøker Northug.

– Egentlig ble jeg skremt da Dyrhaug stivnet i den siste bakken. Jeg har sett Dyrhaug stiv før, og da har han prestert bra, sier Northug og bryter ut i latter.

Det gjorde også et samlet pressekorps.

Petter Northug storkoste seg etter seieren. På vei til pressekonferanse imiterte han Arild Monsen, og viste at han også behersker Molde-dialekten.

– Jeg tror Monsen vil bruke det mot meg at jeg vekslet så langt bak på den klassiske etappen. Jeg vurderte å stikke i den siste bakken på klassisken for å sikre meg en sprintplass, sier Northug.

Han fortsatte å sende stikk til sprint-treneren.

– Jeg og Monsen kjører samme taktikk. Jeg tror han trives godt hjemme og koser seg i sofaen hjemme. Jeg tror det hadde vært vondt for ham om jeg hadde vunnet i går, men nå er han nødt til å se trynet mitt i VM, gliser Northug. 

For Northug var nemlig en av tolv herreløpere som fredag ettermiddag ble tatt ut til VM.

I tillegg til Northug er Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, Tomas Northug, Finn Hågen Krogh, Anders Gløersen, Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe og Sondre Turvoll Fossli i troppen.

Det betyr at landslagsledelsen ikke fant plass til Eldar Rønning, Pål Golberg, Simen Østensen eller Simen Andreas Sveen. 

Det norske sprintlaget i Falun blir brødrene Northug, Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal.

Kvinnetropp (11 utøvere): Bjørgen, Johaug, Weng, Brun-Lie, Haga, Ek Hagen, Størmer Steira, Caspersen Falla, Flugstad Østberg, Uhrenholdt Jacobsen, Gjeitnes.

Artikkelen oppdateres!