Her stapper politiet to batonger i munnen på mistenkt narkoselger

Nå er saken mot de to politibetjentene henlagt av Spesialenheten for politisaker. Oslo politidistrikt risikerer foretaksstraff på 80. 000 kroner. 

TV 2 har fått tilatelse til å bruke videoen av Circus Bazaar.

– Jeg så ut av vinduet og så to politifolk som holdt en afrikansk mann nede. De tvang en batong ned i halsen på ham. Det så ut som et overgrep, sier Shane Alexander Caldwell til TV 2.

Den brutale videoen ble filmet av et Caldwell som fulgte episoden fra stuevinduet over gaten der episoden skjedde i mai 2013. Han jobber nå med et dokumentarprosjekt hvor han blant annet tar for seg politivold. Spesialenheten for politisaker har etterforsket saken siden 19. september samme år.

Etterlyser retningslinjer 

– Det virker ganske brutalt. Det må man bare erkjenne. Enhver som ser dette, skjønner det, sier tidligere sjef for voldsavsnittet i Oslo, Finn Abrahamsen.

Han er klar på at politiet nå må lage tydelige retningslinjer for hvordan politibetjenter skal håndtere slike situasjoner.

– Nå må ledelsen i politiet gå igjennom instruksverket og få hver politibetjent til å forstå at dette ikke er akseptabelt, sier Abrahamsen til TV 2.

Må svare

Oslo politidistrikt har fått frist til 16. februar til å svare Spesialenheten for politisaker.

– Oslo politidistrikts ledelse tar den foreløpige avgjørelsen til etterretning. Saken vil bli nøye vurdert, og distriktets ledelse vil utarbeide et svar til Spesialenheten innen den oppgitte fristen, sier visepolitimester Roger Andresen.