Mistenkt for mordbrannforsøk mot dommer – nekter å la seg avhøre

38-åringen som er mistenkt for å ha tent på dommer Ola P. Svors bolig nekter for å ha noe med brannen å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet bekrefter at de nå vil avhøre en 38 år gammel mann som mistenkt for mordbrannforsøk mot sorenskriveren på Hamar. Mannen har to ganger tidligere blitt avhørt som vitne i saken. Nå nekter han å forklare seg.

Han sitter i dag varetektsfengslet for flere andre forhold, blant annet for å ha angrepet polititjenestemenn med etsende væske.

Det er et og et halvt år siden huset til sorenskriveren på Hamar, Ola P. Svor, ble påtent. TV 2 får opplyst at 38-åringen minst én gang er blitt dømt i en sak der Svor var dommer. Og politiet bekrefter at mannen nå har fått status som mistenkt for mordbrannforsøk.

Mannens forsvarer Johnny Christian Schill opplyser at hans klient nekter for å ha noe med brannen å gjøre.

– Det er ikke så mye jeg har å si til dette. Det er som hovedpoenget er at min klient hevder at han ikke har kjennskap til saken, sier forsvareren.

Da mannen før jul skulle pågripes i en leilighet, for trusler og krenkelser mot offentlige ansatte, utløste han en felle som spøytet etsende væske på politiet. Han har tidligere blitt avhørt som vitne i brannsaken. Men nå som politiet vil avhøre ham som mistenkt for anslaget mot dommeren og hans familie nekter han å forklare seg.

– Min klient har blitt avhørt av politiet om brannen to ganger tidligere. Og det er riktig at han nå nekter å stille til dette avhøret. Det er fordi han mener han overhodet ikke har noe kjennskap til denne brannen og at han ikke lenger har tillit til politiet, sier Johnny Christian Schill.

– Men bør han ikke stille til avhør?

– Nå er det slik at han har tatt det valget om å ikke gjøre det.