Silje rørt av Bjarne Brøndbo:
– Han er en sterk historieforteller

Silje Nergaard ble hyllet i «Hver gang vi møtes». Se alle opptredenene og hva Silje synes om versjonene.

Silje Nergaard (48) ble hyllet i lørdagens «Hver gang vi møtes».

I 2003 ble hun kåret til Årets Spellemann. Silje er én av tre kvinner i spellemannhistorien som har fått denne utmerkelsen; de to andre er Herborg Kråkevik og Sissel Kyrkjebø.

Hun har gitt ut 12 album, deriblant to album som gikk til topps på VG-lista. I 1999 mottok Nergaard den prestisjefulle «Honorable Mention Award» fra USA Songwriter Competition for sangen «I Don't Want To See You Cry».

Silje er i dag en internasjonal musikksuksess med hundrevis av konserter i blant annet Tyskland, Nederland, Japan, Belgia, Russland, Sverige, USA, England, Taiwan, Ungarn, Sør-Korea, Danmark, Østerrike, Spania, Tyrkia, Polen og Tsjekkia.

Lørdag kveld ble Silje Nergaards låter tolket av Inger Lise Rypdal, Jonas Fjeld, Thom Hell, Lene Nystrøm, Pål «OnklP» Tøien, og Bjarne Brøndbo.

Vi fulgte sendingen i takt med programmet med videoer av alle opptredenene og hva Nergaard synes om versjonene.

– Den var drittøff!

Pål «OnklP» Tøien åpnet Siljes dag med 1990-hiten «Tell Me Where You’re Going» fra albumet med samme navn.

– Den var drittøff! Det var veldig friskt, fresht, tøft og lekent, og innmari ålreit at det var på norsk. Han ser det fra sitt ståsted, så låta fikk en helt ny tekstmessig vri som stemte veldig med den han er. Det er lett å relatere seg til det. Jeg hoppet i stolen av lykke da han gjorde den, sier Silje Nergaard til TV 2.

– Mmmm. Vidunderlig!

Jonas Fjeld fulgte opp med låta «Be Still My Heart» fra 2001-albumet «At First Light». Fjeld hadde fått sin gode venn Ole Paus til å oversette og gjendikte teksten til norsk.

– Mmmm. Vidunderlig! For det første var det overraskende at han valgte den, men etter jeg fikk tenkt meg om, var det ganske naturlig at han tok den inn i sin verden og gjorde den om til norsk med Ole Paus sin tekst. Det er en av mine viktigste sanger, og det var en nydelig fremførelse. Nydelig versjon og jeg er innmari glad over at den ble gjort på norsk. Veldig varm.

– Jeg gjenoppdaget den låta

Thom Hell valgte også en låt fra «At First Light»-platen: «Keep On Backing Losers».

– Det var gøy! Jeg gjenoppdaget den låta. Den har gått i litt glemmeboka, men det er en frisk og funky låt som jeg har lagt fra meg fordi den er litt vanskelig å synge. Men han kunne synge den, han! Det svingte, og det var en revitalisering av låta som jeg fikk kjempekick av. Thom er jo så bra vokalist også, så jeg skal ta den tilbake til repertoaret mitt. Han har inspirert meg nå.

– Dødsmorsomt! Hun leverte!

Inger Lise overrasket Silje ved å fremføre «Dreamers At Heart» fra 2009-albumet «A Thousand True Stories».

– Det var også overraskende. Det er ikke ofte jeg skriver sanger som er litt slitsomt å synge live, fordi de går i hytt og pine, høyt og lavt. Men Inger Lise «funka» den opp til en superfunkversjon hvor hun smelte i med den kraften den dama har. Jeg ble løftet i stolen der jeg satt. Dødsmorsomt! Hun leverte!

– Det var sterkt

Lene Nystrøm valgte Siljes sang til datteren «Lullaby To Erle».

– Det var sterkt fordi hun kjenner nok på de følelsene. Den skjørheten med disse barna våre som vi ønsker så veldig skal legge ut på en trygg reise. Og det ser jeg stikker dypt inn i Lene. At hun gjorde den var veldig overraskende og veldig ålreit fordi den ble noe helt annet. Hun dro inn en annen dramatikk i det. Det var veldig spennende for meg.

– Bjarne er en sterk historieforteller

Bjarne Brøndbo avsluttet Siljes dag med «En og en» fra 1995-platen «Brevet».

– Det var også et av mine hjertebarn, så jeg hadde i mitt indre tenkt at han kanskje skulle ta den. Bjarne er en sterk historieforteller. Det er en stor kontrast mellom D.D.E. og meg. Jeg skjønner hvor bra sanger og historieforteller han er når han synger «En og en». Han mener det han synger og går inn i en verden av formidling som rørte meg.

Se Bjarne Brøndbo fremføre «En og en» øverst i saken.

Se alt som skjedde da OnklP ble hyllet

Se alt som skjedde da Jonas Fjeld ble hyllet

Se alt som skjedde da Lene Nystrøm ble hyllet

Se alt som skjedde da Bjarne Brøndbo ble hyllet