BROTHERS IN ARMS: TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset tror både Petter Northug og Tomas Northug får gå VM-sprinten.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BROTHERS IN ARMS: TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset tror både Petter Northug og Tomas Northug får gå VM-sprinten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Tror Petter Northug kan stille VM-ultimatum om broren vrakes

Men Odd-Bjørn Hjelmeset tror Tomas Northug får gå VM-sprinten.

Røros (TV 2): Tomas Northug sprengte feltet og ledet sprintfinalen inn på oppløpet på dagens NM-sprint. Lillebror Northug gjorde akkurat det samme i Otepää. Da endte det med verdenscupseier. På Røros ble det knall og fall i den siste svingen. Derfor ble det bare en femteplass på mosbyggen.

Storebror Petter Northug mener likevel at lillebror har vist nok til å gå VM-sprinten. På spørsmål om Tomas Northug bør få billett til Falun, er Northug klokkeklar.

– Det er det dummeste spørsmålet jeg har hørt.

– Vil komme en reaksjon
Odd-Bjørn Hjelmeset tror Petter Northug vil reagere kraftig dersom broren blir vraket.

– Jeg tror absolutt det vil komme en reaksjon. Hva reaksjonen blir, er det ingen som vet. Han kan fort si at han ikke vil stille selv dersom Tomas blir vraket - at han kommer til å stille et ultimatum, sier Hjelmeset.   

– Jeg tror Petter blir oppriktig lei seg. Han er veldig klar på at Tomas har fortjent plassen. Petter Northug trener jo med broren. Når broren går fra ham på trening, vet man hvor bra Tomas er, legger Hjelmeset til.

TV 2-eksperten tror likevel ikke at Petter Northug trenger å ta stilling til en slik situasjon.

– Det er fordi jeg mener Tomas Northug får gå VM-sprinten. Jeg er ganske sikker på at det blir to blad Northug på startstreken i VM, og det blir morsomt, sier Hjelmeset.

I tillegg til Northug og Northug mener Hjelmeset at Eirik Brandsdal og Ola Vigen Hattestad vil utgjøre Norges sprintlag i VM.

– Petter må venne seg til at jeg slår ham
Selv vil ikke Tomas Northug snakke seg inn på VM-laget.

– Jeg føler at jeg har gjort det som skal til. Så får vi se hva sjefene sier, sier Northug.

Petter Northug tror det blir vanskelig å slå lillebroren i klassisk sprint.

– Han er ti ganger så sterk som meg i klassisk. Når du ser det han gjør i finalen, så skjønner man at han kanskje er i sitt livs form. Jeg blir aldri like god som Tomas i diagonalgang. Han har trent veldig bra i år, og etter at han fikk seg bikkje har han kommet seg opp om morgenen. Han ødelegger langrennssporten. Vi andre ser ut som alt annet enn atleter, sier Northug. 

Lillebror innrømmer at han er i ferd med å bli storebror i klassisk sprint.

– Jeg tror han må begynne å venne seg til at jeg slår ham, i hvert fall i klassisk sprint, smiler Tomas Northug.