FORBANNET: Andreas Myran Steen ble plassert sist fordi han tok flere skøytetak i sprinten. Han mener det ligger "storpolitikk" bak. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
FORBANNET: Andreas Myran Steen ble plassert sist fordi han tok flere skøytetak i sprinten. Han mener det ligger "storpolitikk" bak. Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Forbannet Steen mener «storpolitikk» sendte Hattestad videre

Tror han ikke hadde blitt disket om han hadde hatt et kjent navn.

Røros (TV 2): For Ola Vigen Hattestad ble det ingen god dag på NM-sprinten. I kvartfinalen ble han nummer fire i sitt heat, og hadde da nest beste tid som "lucky loser".

I heat to ble tiden hans slått av Andreas Myran Steen. Hattestad gikk slukøret ut av stadion og trodde det ble en tidlig sprint-exit.

Men plutselig opplyste speakeren på stadion at Steen hadde blitt plassert sist i heatet sitt. Dermed åpnet det seg en plass for Hattestad. Det kom beleilig med tanke på at han kjemper om en VM-plass på sprinten i Falun.

– Storpolitikk
Steen skjønte ingenting og løp inn på rennkontoret for å finne ut av hvorfor han ble plassert sist.

Da Leksvik-løperen kom ut fra rennkontoret var han forbannet.

– Det er storpolitikk ute og går og VM-uttak. Da disker de heller noen som ikke kan komme seg dit, sier Steen til TV 2.

– Hadde du gått videre om du hadde hatt et navn som Hattestad?

– Ja. Det tror jeg. Hadde jeg hatt et navn, hadde jeg gått videre, sier Steen.

Innrømmer juks
Han innrømmer at han tok skøytetak underveis i sprinten.

– Jeg så på videoen at jeg tok skøytetak, men jeg tok like mange skøytetak som Fossli. Jeg var ikke noe verre enn andre. Jeg tok fire og et halvt skøytetak, Fossli tok fire skøytetak. Men det var jeg som ble tatt. Det må være litt likhet for loven, sier Steen.  

– Jeg er forbannet. Jeg hadde gått videre til semifinale, og hadde kjempet om topp ti. Da hadde jeg fått lov til å gå verdenscup i Østersund neste helg. Nå ryker den muligheten. Det er jævlig surt, sier Steen. 

Landslagssjef Vidar Løfshus mener det ikke er noen grunn til å så tvil om juryens avgjørelse.

– Jeg har ikke sett noen juryavgjørelse, men vi må stole på at juryen gjør jobben sin, sier han.

John Aalberg, teknisk delegert, avviser Myran Steens antydninger om storpolitikk.

– Jeg representerer det internasjonale skiforbundet, og dette er et FIS-renn. Det er ikke noe samkjøring med Norges skiforbund fra vår side. Vi følger kun reglene, og det er ikke noe annet som står i hodet vårt. Derfor er jeg ikke enig i det Myran Steen hevder, sier Aalberg til Adressa.

– Jeg vet ikke hva han gjorde. Jeg kan ikke kommentere det, sier Hattestad.

Han ble overrasket da han plutselig fikk en semifinale-billett i fanget.

– Jeg satt i traileren for å se på de andre heatene. Jeg ble veldig overrasket. Kanskje var det rettferdigheten som slo inn da jeg trynet og ikke gikk videre, sier sprinteren.

I semifinalen falt nemlig Hattestad igjen.