ER SYK: Arild Monsen er blitt syk på den viktigste dagen for sprinterne.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ER SYK: Arild Monsen er blitt syk på den viktigste dagen for sprinterne. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Syk Arild Monsen sendt hjem før NM-sprinten

Sprinttreneren er blitt syk og er reist vekk fra Røros.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Røros (TV 2): I dag avgjøres det trolig hvilke løpere som får gå sprinten i Falun-VM. Sprinttrener Arild Monsen skal ta ut fire mann, men han følger ikke dagens sprint fra målområdet.

Monsen er nemlig ikke lenger på Røros.

– Han er blitt syk, bekrefter langrennssjef Åge Skinstad.

Han bekrefter at Monsen vil følge løpet fra tv-skjermen. Sprinttreneren vil være med å ta ut laget per telefon.

Monsen fikk i alle fall se de beste sprinterne ta seg lett videre fra prologen. Allerede i kvartfinalen kan det bli et bikkjeslagsmål om å gå videre. Petter Northug møter nemlig Ola Vigen Hattestad, Pål Golberg, Timo André Bakken, Martin Hammer og Anders Tettli Rennemo.

Også Tomas Northug og Even Northug gikk videre til kvartfinale. Dermed er alle de tre Northug-brødrene med videre. 

Konkurransen om plass på det norske sprintlaget til VM i Falun er beinhard. Kun fire løpere får gå distansen, noe gjør uttaket vanskelig for Monsen.

Eirik Brandsdal, Finn Hågen Krogh, Tomas Northug kan alle skilte med verdenscupseier i sprint denne sesongen. Ola Vigen Hattestad imponerte stort da han vant sprinten i VM-løypen i Falun i begynnelsen av januar. Pål Golberg vant sprinten i mini-Touren i Lillehammer før jul.

I tillegg til den nevnte kvintetten har Sondre Turvoll Fossli ambisjoner om å gå i Falun. Og selvsagt Petter Northug. Han ble tvunget hjem fra høydeopphold for å vise seg frem på NM-sprinten.

– Gamle meritter er en viss form for ferskvare. Det er en stund siden Northug vant en klassisk-sprint. Petter hadde tillit gjennom fjoråret. Han kom billig til start i Sotsji. På møtet etter sesongen gjorde vi det klart at det ikke ville komme på tale å komme like billig til start i Falun. Skal du gå boksekampen må du faktisk i ringen for å vinne matchen, sa Monsen til TV 2 på onsdag.