Odion Ighalo i duelle med Chelsea-spillerne Filipe Luis og John Obi Mikel . AFP PHOTO / GLYN KIRK
Odion Ighalo i duelle med Chelsea-spillerne Filipe Luis og John Obi Mikel . AFP PHOTO / GLYN KIRK

Kan tidligere Tippeliga-spiss skyte Watford til Premier League?

Odion Ighalo scoret fire ganger de siste 45 minuttene mot Blackpool forrige helg. I kveld venter helt annen motstand i toppkampen mot ligaleder Bournemouth.

Se Bournemouth-Watford på TV 2 sport Premium og TV 2 Sumo fredag kl. 20.45!

18 år gamle Odion Ighalo debuterte i Tippeligaen for Lyn i 2007. Unggutten ble oppdaget i sitt hjemland av agenten Marcelo Houseman, og i løpet av kort tid ble han Lyn-spiller. I hovedstadsklubben spilte han 20 kamper totalt og scoret ni mål. Han var nære en overgang til Brann, men endte i Udinese. Men i Italia fikk han aldri tillitt.

Det ble tre sesonglån i Granada, og i sommer ble klubbene enige om en utlånsavtale med Watford. I oktober ble Ighalo fristilt fra kontrakten med Udinese, og Watford signerte kontrakt med nigerianeren. Det var et smart trekk. Ighalo står bokført med 11 mål på 20 kamper denne sesongen. Syv av målene har han scoret i sine tre siste kamper.

12 mål på to kamper
Watford var store favoritter i sist ligakamp mot dumpekandidat Blackpool. Men etter første omgang lå laget under 0-2 på eget gress.

– Jeg sa lite til spillerne i pausen. Men jeg hadde tro på at vi kunne snu dette i 2.omgang, fortalte Watford-manager Slavisa Jokanovic pressen etter kampen.

Manager nummer fire i klubben denne sesongen var vitne til en andre omgang hvor hans gutter sensasjonelt satte ballen syv ganger bak Blackpool-keeperen og kampen endte 7-2! Det betyr at Watford har scoret 12 mål på to ligakamper. Før kampen mot Blackpool, ble Charlton sendt hjem med 0-5 i bagasjen.

Watford mener alvor og er ett av åtte lag som kjemper om direkte opprykk til Premier League. Det skiller kun åtte poeng fra topp til plass åtte. Kveldens gjester viser fin form, og står bokført med seks seire på de siste åtte ligakampene.

Formsvikt?
Bournemouth har hittil levert en imponerende sesong og, tross en liten formsvikt med to tap på de siste tre ligakampene. I tillegg ble det stopp i 4.runde i FA-cupen hvor Aston Villa vant 2-1 på Villa Park.

Eddie Howe er en het kandidat til å bli årets manager i Championship 2014/15. Det er imponerende hva han har fått til med klubben fra sør-kysten i England etter opprykket til Championship i 2013. Han har en egen evne til å finne de riktige spillerne til sin fotballfilosofi. Bournemouth spiller rett og slett artig og underholdendefotball, der ballen skal spilles hurtig fremover – hlangs bakken, med hurtige stikkere i bakrommesentralt fra banen hvor Callum Wilson har vært en trussel siden han kom til klubben før sesongen fra Coventry. Han står bokført med 12 mål i Championship og kun fire spillere har scoret flere. Howe har uttalt at Wilson har de rette egenskapene og innstillingen til å bli en Premier League spiller – og kanskje allerede i 15/16 sesongen med Bournemouth.

Målrikt?
Her er tre grunner til at du bør få med deg kveldens oppgjør:

1 Mål. Det lukter mange mål i toppkampen. Bournemouth og Watford har skilt seg ut og scorer mest av lagene i divisjonen.

2 Callum Wilson (12 mål), Odion Ighalo (11 mål) og Troy Deeney (11 mål). Meget gode angrepsspillere i divisjonen. Kan fort havne i PL innen kort tid.

3 Lagenes filosofi. Det er ikke mye old school over disse to lagene. Det fokuseres på moderne fotball med hurtighet, holde ballen langs bakken, offensive backer og hurtige og driblesterke vinger.