KLAR FOR ROYAL ALBERT HALL: Åge Aleksandersen. Her på en konsert på Operataket.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
KLAR FOR ROYAL ALBERT HALL: Åge Aleksandersen. Her på en konsert på Operataket. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Åge Aleksandersen-billettene ble revet bort på fire minutter

Enorm pågang på billettene til Royal Albert Hall gjorde at nettsidene knelte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag avslørte Åge Aleksandersen at drømmen fra 1975 endelig skal gå i oppfyllelse – 16. juni skal han nemlig fylle Royal Albert Hall i London.

Fredag klokka 10 ble billettene lagt ut for salg, og det ble for mye for nettsiden som skulle ta imot bestillingene.

140.000 satt klare

Hele 140.000 personer gikk inn samtidig på bestillingssiden, noe som gjorde at billettene ble revet bort på fire minutter – og nettsiden gikk ned.

– Her ble alle billettene revet bort på et øyeblikk. Det var 3000 billetter, og de ble borte med en gang, sier Jonny Thoresen i Nordic Arena til TV 2.

Det skapte mye frustrasjon fra de tusenvis som satt og febrilsk forsøkte å få billetter i minuttene etter klokken 10. De fikk beskjed om å fylle inn navn på de som skulle reise, for så senere å få beskjed om at det var et teknisk problem.

Billetter for 2,5 millioner

Pakkereisene er fra fredag morgen til søndag ettermiddag, og koster fra 7900 kroner per person til 9500 kroner per person. 

Det betyr at billettinntektene til Åge & Co må ha blitt omsatt for minimum 2,4 millioner, maksimum 2,85 millioner. Det skal også dekke utgifter til fly, hotell og konserthallen.

Nordic Arena ønsker ikke å kommentere hvor mye det koster å leie Royal Albert Hall.

– Det er litt dyrere enn å leie det lokale samfunnshuset, sier Thoresen.

Det er plass til 9000 publikummere i den berømte konserthallen. 1300 av setene ble solgt til private for å finansiere byggingen i 1871, og er fortsatt eid av lokale rikinger som tydeligvis er ekstra glad i musikkopplevelsene i den berømte konserthallen.

Også dronningen selv og kongehuset eier en suite med 20 av plassene – og har dermed i teorien billett til Aleksandersens konsert.