Dette er hva Kia så langt viser oss av konseptbilen e-AWD. Med firehjulstrekk vil Soul Electric vil bli svært attraktiv bil for norske forhold.
Dette er hva Kia så langt viser oss av konseptbilen e-AWD. Med firehjulstrekk vil Soul Electric vil bli svært attraktiv bil for norske forhold.

Dette kan bli en helt perfekt Norges-bil

Skal snart vise elbil med 4x4.

Det er elbilfeber i Norge - og akkurat nå venter mange på at Tesla Model S skal komme med firehjulstrekk. Model S D heter den utgaven, der D-en står for Dual Drive.

Men selv om den hverken har moms eller avgift, blir Model S D en kostbar bil i Norge. I praksis så dyr at den er uoppnåelig for mange av oss. Da er nok modellen Kia akkurat har sendt ut et teaserbilde av, langt mer aktuell.

Revet vekk

I forkant av bilutstillingen i Chicago som åpner dørene 12. oktober, gir de oss nemlig en smakebit på det som etter alt å dømme er Kia Soul Electric med firehjulstrekk.

Soul Electric kom til Norge i fjor og ble umiddelbart en stor suksess. Importørens kvote ble revet vekk på et blunk, og det ble raskt lange ventelister på bilen.

Med startpris under 200.000 kroner, særpreget design og flere smarte løsninger, er Soul som skreddersydd for det norske elbilmarkedet. Hvis den i tillegg kommer med 4x4, snakker vi virkelig en perfekt Norgesbil.

Glemt SUV kan være veldig godt kjøp

Offroad-styling 

e-AWD heter bilen i konseptversjon. Ut fra bildet Kia har sluppet, kan vi se at Soul har fått en god dose offroadstyling, med kraftige hjulbuer og en klassisk skliplate under støtfangeren.

Sannsynligvis får den også økt bakkeklaring. Kia beskriver den selv som bilen for de urbane som også ønsker å komme seg ut i villmarken. Akkurat det kan vi jo ta med en klype salt, her er det neppe grunn til å vente terrengegenskaper ut over det vi finner i de fleste firehjulstrekkere.

- Hva - er DET en Kia?

Attraktiv lillebror 

Soul har i dag "bare" forhjulstrekk, men det er neppe bare den elektriske versjonen som skal få firehjulstrekk.

Kia har i flere år hatt stor suksess med crossoveren Sportage. Med 4x4 kan Soul i praksis gå inn i klassen under denne, og med det stjele markedsandeler fra mer tradisjonelle småbiler.

LES OGSÅ: De støvsuger Europa for elbiler

Soul Electric er en stor suksess på det norske markedet, her ble det kjapt ventelister.
Soul Electric er en stor suksess på det norske markedet, her ble det kjapt ventelister.

- Er det smart å betale ekstra for 4x4?

Laster inn forumet...