SMERTELIG TAP: Mats Zuccarello og hans New York Rangers tapte knepent for Montreal Candiens. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP
SMERTELIG TAP: Mats Zuccarello og hans New York Rangers tapte knepent for Montreal Candiens. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP

Zucca svingte hansken i nytt Rangers-tap

- Jeg får ta de svingene jeg kan, sa Zuccarello etter et surt nederlag for Montreal Canadiens. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York (TV 2:) New York Rangers - Montreal Canadiens 0-1

Montreal Canadiens var ute etter revansje for 0-5-tapet fra forrige tur til New York Rangers og Madison Square Garden i november. 

Som ventet ble det en slitekamp der gjestene fra Canada til slutt kunne ta med seg tre poeng, etter scoring fra Max Pacioretty fire minutter før full tid. 

- Det er en tøff kamp der ute. Det er nesten som en play off-kamp, med lite rom, tøffe tak og ikke så mye finspill. Det er en slitekamp, også får de et flaksemål på slutten der. Det er surt, men sånn er det bare, sier en skuffet Mats Zuccarello Aasen til TV 2 i garderoben. 

Zuccarello fikk bra med istid med nesten 18 minutter, med det ble med ett skudd. 

Mer slåssing enn hockey 

Slåssing og tempertatur kjennetegnet starten på oppgjøret. 

Nordmannen fikk også svingt hansken med snaut fire minutter igjen av første periode, da han gikk inn for å forsvare backen Marc Staal. 

- Jeg får bare ta de svingene jeg kan. Det er ikke så ofte jeg får ta dem, så jeg får bare slå og løpe så fort jeg kan, smilte 27-åringen.  

P.K. Subban og Chris Kreider måtte begge en tur i boksen for usportslig oppførsel, og nesten før de var tilbake på isen igjen inviterte Kreider til en ny runde - uten at Subban tok imot invitasjonen.

Like etter var det Tanner Glass og Brandon Prust som fikk en en skikkelig slåsskamp, før danske Lars Eller og Derek Stepan erter på hverandre på tampen av perioden. 

- Det har blitt et lite rivaloppgjør etter sluttspillet i fjor, så det er bra at det er litt tøffe tak, mener Zucca.

Puh, her var det tydelig temperatur. 

Tvilsom annulering

Den største sjansen i første periode var det gjestene som stod for. Med drøye to minutter igjen vartet Henrik Lundqvist opp med en feberredning, og hentet skuddet fra Dale Weise på skøyten på god vei inn i mål. 

Det endte i en stor diskusjon om hvorvidt pucken var over linja eller ikke, men etter videoanalyse valgte dommerne likevel å ikke kreditere scoring.

Zucca med kjempemulighet

Gjestene hadde initiativet i starten av midtperioden. Stepan fikk en kjempesjanse der pucken støk stolpen til Price. 

Med drøye seks minutter igjen av perioden sendte Kevin Klein avgårde et skudd som gikk på innsiden av Price, men ingen var der til å styre pucken mot nettet. 

Like etter var det Zucca som fikk en gyllen mulighet på en strålende pasning fra Rick Nashe, men pucken traff skøyten til nordmannen, som ikke klarte å få kontroll. 

- Vi skaper jo en del, men det er ikke vår beste kamp helt klart. Vi spiller mot et bra lag, vi må ikke glemme det. Vi har hatt to tøffe kamper nå, men samtidig sitter man jo igjen med følelsen av at man burde fått poeng i begge kampene egentlig. Vi har ikke helt stang inn akkurat nå, men det snur, mener 27-åringen.

Lundqvist storspilte

Gjestene kom også på flere farlige overganger, men takk og lov for blåtrøyene storspilte Henrik Lundqvist og holdt vertene inne i kampen. 

Derick Brassard med Rangers kanskje største mulighet med sju minutter igjen av siste periode. Hadde åpent nett på retur fra skuddet til Rick Nash, og jublet - til ingen nytte. Stang ut oppsummerte Rangers denne kvelden. 

Men til tross for storspill fra kung Henrik skjedde det som lå i lufta fire minutter før full tid - skuddet fra Max Pacioretty snek seg inn på første stolpe, og Canadians puttet tre poeng i sekken hjem til Montreal. 

Canadiens brøt forbannelsen i MSG

Rangers kom til møtet mot Canadiens med et 1-4-tap i sekken mot erkerival New York Islanders tirsdag, mens gjestene hadde tre strake seire bak seg.  

Canadiens har ikke vunnet i MSG i ordinær tid siden 28. oktober 2013, og tapte 0-5 sist de var på besøk i New York 23. november. Nå har de brutt forbannelsen i Rangers storstue.

Nå venter tre nye hjemmekamper for NYR. 

Med tap ble Rangers forbigått av Boston Bruins, og dumpet ned på åttendeplass i den østlige serien. Montreal gikk opp på andreplassen.